ULTIMA ORĂ – Drusal și-a ridicat tomberoanele (goale) pentru a le igieniza: Poliția Locală Baia Mare a încercat să-i împiedice, n-au reușit

3
2733

CRIZA GUNOIULUI. Conform contractului cu ADI Deșeuri Maramureș, operatorul de salubritate Drusal SA Baia Mare are și obligația de a igieniza tomberoanele de deșeuri menajere. Pentru că acum operatorul se află într-o pauză contractuală cu municipalitatea Băii Mari, cauzată de sistarea temporară a colectării, transportului și depozitării deșeurilor menajere din municipiul reședință de județ din cauza datoriilor enorme neplătite de Primăria Baia Mare, a ridicat tomberoanele (goale!) pentru a le repara, înlocui pe cele sparte de operatorii Primăriei din ultimele zile și, mai ales, de a le igieniza, așa cum prevede contractul.

 

Aceste tomberoane sunt proprietatea Drusal, fiind cumpărate de societate, aflate în inventarul său timp de 8 ani, până la finalizarea contractului de salubritate menajeră pe zona 1 (care cuprinde 31 de UAT-uri, printre care și Baia Mare) – doar tomberoanele de tip clopot, pentru deșeurile reciclabile, sunt proprietatea județului (acestea au rămas la locații, lângă platformele de deșeuri menajere).

 

Pentru că primarul Cătălin Cherecheș a negociat cu firma Urbana SA București să facă salubritatea menajeră, iar aceasta a prezentat deja mașinile care le deplasează spre oraș, se formează o dilemă: cum va ridica gunoaiele această firmă, mașinile fiind prevăzute să fie încărcate prin ridicarea containerelor și deversarea acestora în mașini?

 

Unica soluție este acum încărcarea manuală a mașinilor, așa cum de altfel s-au încărcat și deșeurile menajere transportate ilegal și depozitate ilegal la depozitul neautorizat de pe malul răului Săsar (fapt pentru care municipalitatea Băii Mari a și fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 lei. Manual. Ca-n evul mediu.

 

La ordinul primarului municipiului, Poliția Locală a încercat să operească firma Drusal să ridice tomberoanele, însă neavând atribuții în acest sens a fost chemată în sprijin Poliția națională, care a constatat că un proprietar își ridică bunurile sale pentru a îndeplini o prevedere contractuală, implicit că nu se încalcă nicio lege. Poate se deplasează polițiștii și la depozitul ilegal de pe malul râului Săsar, acolo unde legea continuă să fie încălcată cu premeditare, deșeurile menajere fiind aruncate de-a valma.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Politia locala a însoțit un an întreg, cu echipaj plătit și carburant pe banii băimărenilor iar acum nu au atribuții???? Bravo Kkreches. Pleacă odată acasă!!!! RUSINE !9

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here