UITE PISICA – Toți cei 9 consilieri PMP din Ulmeni intră în analiza conducerii pentru excluderea din partid, după ce au participat la conferința de alegeri a PSD

1
654

ALIEREA = EXCLUDERE. Toți cei 9 consilieri locali din Ulmeni aleși pe lista PMP vor intra în analiza Biroului de conducere pentru excluderea din partid, după ce au participat la simulacrul conferinței de alegeri a PSD Ulmeni, la ordinul exclusului președinte al PMP Maramureș și prim-vicepreședinte la nivel central, Lucian Morar, primarul din Ulmeni, a precizat, pentru 2mnews, noua conducere a filialei județene a PMP.

 

În urma alegerilor locale din 2020, forul deliberativ al orașului Ulmeni este constitutit din 15 consilieri: 9 PMP, 3 UDMR, 2 PNL, 1 Pro România. Toți cei 9 consilieri locali ai PMP, controlați de primarul Morar (fost PMP), au participat la alegerile interne ale PSD.

 

Cei 9 consilieri locali din Ulmeni participanți la conferința de alegeri locală a PSD (în foto, la masa din stânga a primului rând de mese) sunt: Ioan Sas, Marin Oros, Traian Oros, Lucian Konya, Vasile Creț, Ioan Mateaș, Mircea Covaciu, Richard Danci și Liviu Luca.

 

La alegerile PSD Ulmeni, desfășurate în 19 februarie 2022, la o zi după excluderea din partid a președintelui PMP Ulmeni, Lucian Morar (decizie luată la înțelegerea între Morar și conducerea centrală a partidului, pentru ca acesta să poată candida la funcția de prim-vicepreședinte PSD Maramureș – dovadă că nici nu a contestat excluderea, deși recită public că a fost exclus pentru apartenență la gruparea Diaconescu), fostul președinte al filialei locale a social-democraților, Dacian Pop (inginer la Ocolul Silvic), nici nu a candidat (pentru a-i facilita preluarea PSD Ulmeni de fiul primarului Morar, Lucian Morar Jr., 24 de ani, înscris în partid în urmă cu 8 luni, la filiala de tineret), conducerea PSD promițându-i lui Pop, în schimbul tăcerii și al non-combatului, un post de vicepresedinte la filiala județeană, susțin surse interne.

 

În 2020, filiala locală (Ulmeni) a PSD a depășit pragul de 5%, obligatoriu pentru accederea în Consiliul Local Ulmeni, însă decizia greșită a președintelui PSD Gabriel Valer Zetea de a candida în alianță cu Cătălin Cherecheș a dus la obligativitatea de a obține 7% din voturi, prag care nu a fost atins de PSD Ulmeni. Implicit, în acest moment, PSD nu are niciun reprezentant în CL Ulmeni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Lucian morar este cel mai parșiv om , el vorbește că cei din PMP trădează și sunt cu PSD?
    Da cînd l-o dat afară pe timiș traian remus din partid ,cum o fost , la ordinul cui??
    vă spun eu morar s-a împretienit cu gabrel zetea și primarul dim borșa sorin ioan și l-a exclus din pmp pe remus și automat a căzut din funcția de viceprimar , iar acum morar face piața curată dece?
    simplu vre-a să își bage neamuri și prieteni de consilieri , nu din cauza PSD , că doar e prieten cu psd!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here