TURNEU ÎN AMERICA DE SUD – 7 jucători ai campioanei Știința Baia Mare, în lotul cu care România va înfrunta Uruguay, la Montevideo

0
170

RUGBY. 7 jucători ai campioanei en-titre CSM Știința Baia Mare au fost selecționați în lotul de 28 de sportivi (16 înaintaşi şi 12 treisferturi) care compun lotul naționalei de rugby a României pentru cele două meciuri cu Uruguay, programate în 10 și 17 iulie în Montevideo – acesta este al doilea turneu din ultimii 3 ani al României în America de Sud, după cel din 2019, când au întâlnit Chile și Brazilia (ambele meciuri câștigate).

 

Astfel, în parchetul de înaintare staff-ul tehnic al echipei naţionale, condus de englezul Andy Robinson (antrenor principal), i-a selecționat de la echipa băimăreană pe Ştefan Iancu și Alexandru Alexe, iar în linia de treisferturi, pe Alexandru Ţiglă, Mihai Mureşan, Adrian Apostol, Mihai Lămboiu și Jason Tomane.

 

Cele două meciuri test cu Uruguay se vor disputa pe Stadionul Charrúa din Montevideo. România și Uruguay s-au întâlnit până acum de 10 ori, opt victorii revenind României, o partidă terminându-se la egalitate, iar una fiind câștigată de Uruguay (cel mai recent meci s-a disputat în noiembrie 2021, la Verona – Italia, România învingând cu 29-14). România se află pe locul 17 în clasamentul mondial, iar Uruguay pe locul 19 (este calificată la Cupa Mondială de Rugby din 2023, spre deosebire de România, care trebuie să dispute în noiembrie turneul de recalificare pentru un loc la Cupa Mondială).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here