TURISM – Pentru creșterea atractivității, Organizația de Management al Destinației Județene vrea să asocieze ruta culturală din Maramureș cu haiducul Pintea Viteazul

0
184

WORKSHOP: PINTEA VITEAZUL. Obiectivul principal al Organizației de Management al Destinației Județene (OMD) Maramureș este acela de a promova la nivel național și internațional turismul maramureșean. Pentru a atinge acest obiectiv, în 25 mai, directorul executiv al OMD Maramureș, Paul Habina, împreună cu specialiști și cadre universitare active în domenii precum istorie, artă și design grafic au participat la workshop-ul pe tema „Creionarea personajului Pintea Viteazul”. Obiectivul seminarului a fost identificarea celor mai bune piste pentru crearea unei rute culturale în Maramureș, conceput pentru a atrage turiștii care sunt interesați de partea activă pe care o oferă județul, prin diversitatea naturală din zonă.

 

„Turismul activ este unul pe care trebuie să ne focusăm în Maramureș, iar pentru a-l face mai atrăgător și interactiv, dorim să integrăm un personaj istoric în această rută culturală. Haiducul Pintea Viteazul este cea mai bună asociere, fiind un haiduc, dar și-o personalitate marcantă a istoriei noastre, care a cutreierat tot Maramureșul”, a declarat Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.

 

Invitații prezenți la dezbatere au fost dr. Gabriel Virgil Rusu de la Institutul de istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Gabriela Ilieș de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Extensia Sighetu Marmației, asist. univ. drd. Florin Vasile Pop de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, etnolog Pamfil Bilțiu, Vasile Chira, student etnologie CUNBM, Teofil Ivanciuc, consultant în turism, Alex Scarlat, graphic designer, Ioan Miron, tattoo artist „Tattoo de Maramu”, precum și reprezentanți ai OMD Maramureș.

 

Biroul de presă al OMD MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here