TRIMISUL PAPEI, ÎN SIGHETU MARMAȚIEI – Vine în Maramureș cel mai influent cardinal de la Vatican, Leonardo Sandri, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale

1
1148
Leonardo Sandri

DARUL PAPEI PENTRU REFUGIAȚII UCRAINENI. Vineri, 3 iunie 2022, trimisul papal cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, va veni în Sighetu Marmației, la 3 ani de la vizita apostolică a Papei Francisc în România. Sandri este unul dintre cei mai importanți oameni de la Vatican, considerat de analiștii lumii catolice drept cel mai influent dintre cardinali (este cel care citea mesajele Papei atunci când starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat și cel desemnat de cardinali să anunțe în Piața Sfântul Petru din Vatican moartea Papei Ioan Paul al II-lea). Evenimentul a fost anunțat oficial de Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş și este motivat de oferirea „Darul Papei” refugiaţilor ucraineni.

 

Înaltul prelat, care vorbește fluent 6 limbi străine, va fi însoţit în vizita în România, care cuprinde localitățile Cluj-Napoca, Sighetu Marmației și Blaj, de Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Miguel Maury Buendia, de Subsecretarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, don Flavio Pace, şi de PS Cristian Crişan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş şi Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore.

 

În Maramureș, unde sosește vineri, cardinalul Sandri va fi însoțit de episcopul Eparhiei de Maramureş, Vasile Bizău. Delegația de la Vatican va fi întâmpinată în Maramureș la Mănăstirea Surorilor Maicii Domnului, după care se va deplasa la graniţa cu Ucraina, unde se vor întâlni cu reprezentanţii diferitelor structuri care se îngrijesc de primirea refugiaţilor. Cardinalul Sandri este delgatul papal pentru a se întâlni cu refugiaţii ucraineni şi a le transmite binecuvântarea apostolică şi toată susţinerea din partea Sfântului Părinte Papa Francisc.

 

În cursul zilei de vineri, de la ora 18.00, cardinalul Sandri se va întâni cu familiile de refugiaţi ucraineni găzduite în Mănăstirea Surorilor Maicii Domnului, după care va avea loc un moment de rugăciune comunitară şi o cină cu refugiaţii şi cu surorile. Cu acest prilej, trimisul papal va distribui refugiaţilor ucraineni „Darul Papei”, constând în alimente şi produse sanitare de primă necesitate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here