TRIMIS ACASĂ – Singurul jucător al vicecampioanei Minaur Baia Mare selecționat în lotul României nu a fost păstrat în națională pentru meciul cu Austria

0
346

RENUNȚARE. Centrul Călin Căbuț, singurul jucător al vicecampioanei en-titre Minaur Baia Mare selecționat în lotul României pentru primele meciuri din preliminariile pentru Campionatul European – EHF Euro 2024, nu a fost păstrat de selecționerul Xavi Pasqual în lotul deplasat la Graz (Austria), pentru partida de joi, 13 octombrie, Austria – România.

 

Antrenorul federal Pasqual a deplasat în Austria un lot de 18 jucători, renunțând la trei dintre cei convocați în lotul inițial (coordonatorul Călin Căbuț, portarul Dan Vasile și extrema stângă Sabin Constantina). De asemenea, nu a făcut deplasarea în Austria nici croatul naturalizat Ante Kuduz, din cauza unor probleme cu pașaportul.

 

Partida Austria – România, care se desfășoară astăzi, de la ora 19.00 (ora României), va fi transmisă doar on-line, pe platforma ehftv. România și Austria s-au mai întâlnit și în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2017, fiecare echipă câștigând pe teren propriu la aceeași diferență (3 goluri) – la finalul meciurilor din grupă, România a terminat la egalitate de puncte cu Austria, dar a ratat calificarea din cauza numărului mai mic de goluri marcate în meciurile directe.

 

România face parte din Grupa a 4-a, alături de Austria, Ucraina și Insulele Feroe. Primele două clasate se califică la Euro. Al doilea meci al României este programat la Bucureşti, pe 16 octombrie, cu Ucraina. România a participat ultima oară la un Campionat European de handbal masculin în anul 1996.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here