TRICOLOR – În Maramureș, ceremonii militare dedicate Zilei Drapelului Național

0
418

ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL. Vineri, 26 iunie 2020, de la ora 10, în Piaţa Tricolorului de pe platoul Palatului Administrativ din Baia Mare, Garnizoana Baia Mare, împreună cu Instituţia Prefectului Maramureş și Primăria Baia Mare, organizează ceremonia publică de înălţare a drapelului României, dedicată sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional.

 

În această seară (ora 18), drapelul naţional va fi coborât de pe catarg, de Garda Purtătoare a Drapelului, şi va fi depus la Catedrala Episcopală Ortodoxă „Sfânta Treime”, urmând ca vineri dimineaţa sa fie oficiată slujba de sfinţire.

 

Ceremonia va începe mâine, cu prezentarea onorului prefectului judeţului Maramureş, salutul drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Detaşamentului de Onoare. Drapelul Naţional va fi purtat spre locul de arborare de militarii din Garda de Onoare a Drapelului Naţional, a informat Instituția Prefectului – militarii fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş, participanți la misiuni internaţionale.

 

Drapelul va fi înălţat pe catarg, în acordurile imnului naţional. Evenimentul se va desfăşura cu respectarea strictă a regulilor de distanţare fizica şi socială.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here