TRICOLOR – În Baia Mare, ceremonia sărbătoririi drapelului naţional e organizată în Piaţa Tricolorului

0
566
Ziua Drapelului Național

SĂRBĂTOARE. Luni, 26 iunie 2017, în municipiul Baia Mare, ceremonia publică de înălţare a drapelului României, dedicată sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, va fi organizată de Instituţia Prefectului, Primăria Baia Mare şi Garnizoana Baia Mare, de la ora 10, în Piaţa Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ.

 

Drapelul naţional va fi coborât de pe catarg duminică, 25.06.2017, ora 18, de către Garda Purtătoare a Drapelului arborat şi va fi depus la Catedrala Episcopală Ortodoxă „Sfânta Treime” din Baia Mare. Luni, de la ora 9, va avea loc slujba de sfinţire a drapelului, iar apoi acesta va fi adus în Piaţa Tricolorului de Garda de Onoare, din care fac parte militarii Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureş care au participat la misiuni internaţionale.

 

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Ceremonia, la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii judeţului, se va încheia cu defilarea Detaşamentului de Onoare.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here