TRASEISM-RECORD – PLM reușește să treacă în al treilea partid într-un singur an: după APP și FIN s-a înscris în PUSL al lui Piedone și va candida la funcția de primar al Băii Mari

1
1195
Cristian Popescu „Piedone” și Liviu Marian Pop „PLM”

UN OM, O PAVĂZĂ, UN SCUT. Vineri, 29 decembrie 2023, maramureșeanul Liviu Marian Pop (49 de ani), zis PLM, fost ministru pentru Dialog Social (în perioadele 2012 și 2014-2015 – Guvernele Ponta) și al Educației (în perioada 2017-2018 – Guvernul Tudose), a reușit un record al traseismului politic greu de egalat. S-a înscris în Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), partid controlat de primarul Sectorului 5 București, Cristian Popescu Piedone și a fost anunțat candidatul PUSL la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

PUSL, partid neparlamentar care se autorecomandă a fi „partidul oamenilor serioși și puternici” și care activează sub sloganul „Bucuria de a fi propriul tău stăpân!”, este cel de-al treilea partid în care activează fostul pesedist Liviu Marian Pop în anul 2023. În ianuarie 2023, Pop a preluat conducerea partidului de apartament Alianța Pentru Patrie (APP), încredințată de fondatorul acestuia, Codrin Ștefănescu, care și-a motivat retragerea prin probleme de sănătate (partidul a fost fondat de Ștefănescu pentru fostul șău șef din PSD, Liviu Nicolae Dragnea, să aibă și el o jucărie politică după eliberarea din închisoare.

 

În 1 decembrie 2023, în cadrul unui congres extraordinar organizat la Alba Iulia, APP a fuzionat prin absorbție cu partidul Forța Identității Naționale (FIN), condus de Harry Ilan Laufer (40 de ani), fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în perioada 2017-2018 (Guvernul Tudose). Tehnic, FIN a absorbit APP (care de la 1 decembrie 2023 nu mai există).

 

Noul FIN a anunțat că intră pentru alegerile din 2024 în Alianța AUR, mișcare politică lansată de AUR sub denumirea Polul Suveranist și din care mai fac parte Alianța Național Țărănistă (condusă de Radu Ghidău), Partidul Republican (condus de Marian Cucșa) și Alianța Renașterea Națională (Peter Costea). Cooptat în FIN și devenit parte a Alianței AUR, Liviu Marian Pop a început prozelistismul politic către acest partid.

 

Însă acest prozelistism politic doar pentru 3 săptămâni, adică până când și-a descoperit „Bucuria de a fi propriul tău stăpân!” și a trecut în PUSL, partid care îi garantează prin Piedone candidatura la aproape falita Primărie Baia Mare.

 

Liviu Marian Pop, originar din Vișeu de Sus, este absolvent al Facultății de Matematică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fost profesor de matematică la mai multe școli și licee din județ, fost președinte al Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș și secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (din 2007). După învățământ și sindicalism s-a refugiat în politică, unde, iată, a reușit să stabilească în acest an un record greu de bătut în privința traseismului.

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Un alt p(…)che politic, cu tot respectul pentru p(…)chi. Din toate părțile, de pe la toate partidele și alianțele, toți expirații se înghesuie să preia primăria Baia Mare. (Dolha, Genunche, Doru Scenă, Cirț). Asta-i semn ca a mai rămas ceva de furat. (comentariu moderat – limbaj excesiv)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here