TRANZACȚIE – Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat Clinica Someșan din Baia Mare

0
3125

ACHIZIȚIE. Clinica Someşan din Baia Mare a fost preluată de Regina Maria (deținută de fondul de investiţii Mid Europa Partners), informația fiind confirmată oficial de Fady Chreih, CEO al rețelei de sănătate. Prezentată de Fady Chereih ca fiind “cel mai important furnizor privat de servicii medicale din Baia Mare”, Clinica Someșan a fost înființată în 2013, fiind primul laborator privat din România acreditat de Asociația de Acreditare din România – RENAR conform ultimelor standarde de calitate (în 2014).

 

Clinica Someșan era controlată exclusiv de medicul pneumolog Ioan Alexandru Someșan (acesta deținea în nume personal 75% din părțile sociale ale serelului, restul de 25% fiind deținute prin Farmacia Someșan SRL) și are peste 200 de angajaţi şi colaboratori.

 

Clinica din Baia Mare, situată pe Aleea Mărăşti nr. 1, are peste 3.000 metri pătraţi, este organizată pe şase niveluri (subsol, parter şi patru etaje) și are în componență 20 cabinete, 26 paturi în regim de spitalizare, un laborator de analize medicale şi un departament de imagistică (dotat cu RMN, CT, DEXA, RX, mamograf şi ecograf). Prin achiziția Clinicii Someșan, Regina Maria a vizat “intrarea într-un nou judeţ din România” şi „asigurarea unei prezenţe extrem de puternice în principalele regiuni ale ţării”, promițând că va continua să dezvolte infrastructura medicală a clinicii din Baia Mare.

 

Rețeaua de sănătate Regina Maria a fost fondată de medicul cardiolog german de origine iraniană Wargha Enayati (care deținea 20% din acțiuni), acționar majoritar fiind până în 2015 fondul de investiţii Advent Internaţional (care deținea 80% din acţiuni). Din 2015, rețeaua Regina Maria a fost cumpărată de Mid Europa Partners.

 

În acest moment, rețeaua Regina Maria are peste 220 de clinici partenere în toată ţara, șase dintre acestea fiind în Maramureș (Clinica Someșan era una dintre acestea, celelalte fiind Jersey Transilvania, Policlinica Sfânta Maria, Laboratorul de analize medicale Biostandard din Baia Mare și Sighetu Marmației și Biomedica Nova din Sighetu Marmației).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here