TRANZACȚIE – Nemții de la Weidmüller, prezenți pe piața românească în Tăuții Măgherăuș, au cumpărat o fabrică și în Timiș

0
2072

ACHIZIȚIE. Grupul german Weidmüller Interface Gmbh & Co.Kg, prezent pe piața economică din România încă din 1997 prin fabrica din orășelul maramureșean Tăuții Măgherăuș (controlată prin Weidmüller Interface România) – în foto -, își consolidează producția în România prin achiziția firmei LC Electronic din Lugoj (jud. Timiș).

 

Sereleul LC Electronic era deținut de Ioan Covaci (care are cetățenie germană) în procent de 98% și Vasile Covaci (2%) și este producător de piese electrice și electronice, precum și ansambluri electromecanice, având aproximativ 200 de angajați. După achiziție, echipa de conducerea a rămas, în linii mari, aceeași.

 

Weidmüller Interface România SRL din Tăuții Măgherăuș a avut în 2017 o cifră de afaceri de peste 206 milioane de lei, profit de aproape 1 milion de euro și o medie de 872 de salariaţi. LC Electronic Lugoj a avut în 2017 o cifră de afaceri de 7,4 milioane de lei, profit de 1 milion de lei și o medie de 132 de angajați.

 

Grupul Weidmüller are o istorie de peste 160 de ani, fiind prezent în peste 80 de ţări în industrii precum construc­ţia de maşini, industria prelucrătoare, fabricarea de dispozitive, sectorul energetic şi ingineria transporturilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here