UPDATE: TRANSPORT – Traficul feroviar spre Maramureș, blocat din cauza unui marfar care a deraiat

0
107

INCIDENT FEROVIAR. Un tren marfar cu 38 de vagoane a deraiat joi seara, în jurul orei 18, la ieșirea din stația Dealul Ștefăniței, blocând traficul feroviar între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate, trenul era încărcat cu cherestea, iar un vagon a ieșit de pe șine.

 

Traficul feroviar a fost blocat între Vişeu de Jos (Maramureş) şi Salva (Bistriţa-Năsăud), pasagerii trenurilor rămase în linie fiind transbordaţi cu autobuzele. De asemenea, pentru celelalte trenuri de călători care ar fi trebuit să tranziteze zona afectată, s-a luat măsura transbordării pasagerilor cu mijloace auto. De exemplu, pentru călătorii din trenul R 4136, care circula pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca, s-a asigurat transbordare cu mijloace auto între staţiile Dealul Ştefăniţei şi Beclean pe Someş.Aceeaşi măsură s-a menţinut vineri dimineaţa pentru trenurile R 4110 şi R 4133, care circulă pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca.

 

La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă şi AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe şină a vagonului.

 

UPDATE. Vineri, 16 martie 2018, 15:50. Circulaţia feroviară între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş a fost reluată vineri, în jurul orei 11,50, după circa 17 ore de la deraierea unui tren de marfă cu 38 de vagoane, încărcat cu cherestea, în zona staţiei Dealul Ştefăniţei, a anunţat CFR.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ