TRANSPORT PUBLIC – Baia Sprie își cumpără 9 autobuze hybrid și un service pentru acestea cu un preț estimat la 13 milioane de lei

0
3188

LICITAȚIE DESCHISĂ. Administrația publică din Baia Sprie a introdus în licitație deschisă achiziția a 9 autobuze hybrid cu podeaua joasă, de 12 metri lungime și motorizare Euro 6, pentru înnoirea flotei mijloacelor de transport persoane în oraș.

 

De asemenea, contractul de achiziție, pentru care Primăria estimează că va plăti cel mult 13 milioane de lei (exact: 10.901.862 lei + TVA) și așteaptă ofertele până la sfârșitul lunii august, mai prevede organizarea, dotarea și menținerea unei unități de service şi furnizarea echipamentelor, pieselor de schimb şi materialelor consumabile în perioada de garanţie.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o componentă de 50%, termenul de livrare 4%, perioada de garanție 4%, restul procentelor fiind alocate pentru calitatea caracteristicilor tehnice) și pe o durată de 14 luni.

 

Finanțarea achiziției este în cea mai mare parte acoperită din fonduri europene nerambursabile (prin Regio – POR 2014-2020), aceasta făcând parte dintr-un proiect mai amplu care include și modernizarea a două staţii de autobuz şi extinderea unei zone pietonale, având o valoare totală de peste 20 de milioane de lei (din care 15 milioane de lei sunt fonduri europene, 2,3 milioane de lei sunt de la bugetul de stat, iar restul din bugetul orașului – contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu un an și proiectul trebuie finalizat până cel târziu în primăvara anului 2023).

 

În acest moment, cei aproximativ 17.000 de locuitori ai orașului Baia Sprie sunt deserviți de o flotă de 10 autobuze și un microbuz (care aparține societății de transport în comun Urbis Baia Mare), care operează pe trei linii (8: Baia Mare – Baia Sprie; 14: fostul IMMUM – Satu Nou de Sus; 21: Chiuzbaia – Baia Sprie).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here