TRANSPORT – Deși n-are finanțare, primarul „Toni” Ardelean din Tăuții Măgherăuș a introdus în licitație achiziția a 4 autobuze cu peste 1 milion de euro

0
933

LICITAȚIE. Administrația publică din Tăuții Măgherăuș, controlată de pesedistul Anton “Toni” Ardelean (primar din anul 2000, adică de 20 de ani), a introdus în licitație publică achiziția a 4 autobuze urbane hybrid, precum și organizarea unei unități de service la sediul operatorului de transport public în comun Urbis SA Baia Mare.

 

Suma estimată pentru achiziție este de peste 1 milion de euro (exact: 4.840.074 lei + TVA), însă pentru că încă n-a fost semnat contractul de finanțare (pe care edilul vrea să o obțină din fonduri UE, prin Programul Operațional Regional) și nici nu există siguranța că o va face, licitația are clauză de reziliere a contractului în cazul în care contractul de finanţare cu autoritatea de management nu se va semna.

 

Practic, executarea contractului de către viitorul câștigător al licitației este suspendată până la momentul emiterii de către achizitor (Orașul Tăuții Măgherăuș) a ordinului administrativ de începere a furnizării produselor.

 

Dacă se va obține finanțarea, câștigătorul trebuie să livreze 4 autobuze hybrid pentru “înnoirea flotei de mijloace de transport persoane în orașul Tăuții Măgherăuș”, organizarea și dotarea unei unități de service la sediul operatorului de transport Urbis din Baia Mare, precum şi prestarea activităţilor de service în perioada de garanţie.

 

Proiectul pentru care se solicită finanțare constă în reducerea emisiilor de carbon în Tăuții Măgherăuș, iar ofertele pot fi depuse până în 11 mai 2020, câștigătorul urmând să fie desemnat pe criteriul “Cel mai bun raport calitate – preț” (în care prețul are o componentă de 50%, caracteristicile tehnice de 40% și termenul de livrare de 10%). Contractul are o durată de 8 luni, dar, subliniam, va fi executat doar dacă administrația locală obține finanțarea.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here