TRANSFER – Explorări Baia Mare își pierde și cel mai eficient jucător al echipei: Mihai Tarța pleacă la medaliata cu bronz, SCMU Craiova

0
347
Mihai Tarța

VOLEI – EXPLORĂRI BAIA MARE. Echipa băimăreană de volei Știința Explorări Baia Mare, clasată pentru a treia oară consecutiv pe locul 7 în Liga I, a renunțat să prelungească contractele celor doi stranieri din lot, ridicătorul cubanez Liván Taboada Diaz (24 de ani) și centrul bahamez Shonari Elkan Hepburn (30 de ani), dar l-a pierdut și pe cel mai prolific jucător al acestui sezon, Mihai Tarța (28 de ani), aflat la finalul unui contract pe două sezoane, transferându-se la SCMU Craiova, echipă clasată pe locul 3 în sezonul 2022-2023 (după Arcada Galați și Steaua București).

 

Tarța s-a clasat în acest sezon pe locul 2 în clasamentul celor mai prolifici jucători din Liga I, cu 398 de puncte, cu doar 1 punct în urma deja colegului său, brazilianul Vinicius Alessandro Dos Santos (SCMU Craiova) – însă brazilianul a jucat cu 8 seturi mai mult decât băimăreanul, Tarța devansându-l pe Dos Santos în privința mediei de puncte realizate pe setul jucat (Tarța a fost pe locul 5, cu o medie de 3,86 puncte/set, iar Dos Santos pe locul 12, cu 3,59 puncte/set).

 

Mihai Tarța este originar în Baia Mare (s-a format la CSȘ 2) și a venit la Știința Explorări Baia Mare în anul 2021, de la SCM Zalău (pe atunci vicecampioană națională). A fost cel mai eficient jucător al echipei băimărene, însă după două sezoane petrecute la Baia Mare a ales o echipă care-și propune mai mult decât o clasare la mijlocul clasamentului (una oricum foarte bună în contextul bugetului și lotului echipei băimărene).

 

În cariera sa de până acum, Tarța a evoluat la Tomis Constanța (2012-2014), ACS Volei Municipal Zalău (2014-2018), Unirea Dej (2018-2019), CSM Câmpia Turzii (2019), Unirea Dej (2020), SCM Zalău (2020-2021), Explorări Baia Mare (2021-2023).

 

* Foto: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here