TRAGERE LA SORȚI – Minaur, adversar accesibil în sferturile EHF European Cup: HC Victor Stavropol (Rusia)

0
219

ADVERSAR – CUPE EUROPENE. Marți, 22 februarie 2022, la Viena, forul european de handbal a efectuat tragerea la sorți a sferturilor de finală din competiţia masculină EHF European Cup. CS Minaur Baia Mare va înfrunta echipa rusă HC Victor Stavropol, meciul decisiv urmând să aibă loc la Baia Mare.

 

Prima manșă este programată pe 26 sau 27 martie, la Rostov-pe-Don, iar returul în Baia Mare, pe 3 sau 4 aprilie. În optimile competiției, Minaur a trecut de PAOK Salonic (32-21 acasă şi 27-28 în deplasare), iar Victor Stavropol a eliminat, la limită, o altă echipă rusă, SGAU-Saratov (30-27 în deplasare și 30-32 acasă).

 

Învingătoarea în dubla manșă va întâlni în semifinală, la finalul lunii aprilie (turul e programat în 23/24 aprilie, iar returul în 30 aprilie/1 mai) pe câștigătoarea din confruntarea Alingsaas HK (Suedia) – Talent tym Plzenskeho kraje (Cehia).

 

Echipa rusă (care este fosta Dynamo Victor Stavropol, denumire schimbată în 2019) are în lot 4 stranieri, 2 belaruși (portarul Maksim Lapitski și interul dreapta Artur Karvatski), un polonez (masivul pivot Mateusz Piechowski – 2.10 m) și un ucrainean (interul stânga Vladyslav Kobzii).
Echipa rusă a activat în sezonul trecut în EHF European League, fiind eliminată de HC Dobrogea Sud, constănţenii obţinând două victorii (26-18 acasă și 28-27 în deplasare) – la meciul de la Constanța, rușii au deplasat doar 12 jucători, parcurgând traseul Rostov-pe-Don (cu autocarul) – Istanbul  – București (cu avionul) – Constanța (cu autocarul).

Stavropol este situat în sud-vestul Rusiei, în mijlocul lanțului muntos caucazian, orașul fiind centrul administrativ al regiunii Stavropol și având aproape 400.000 de locuitori (mulți ceceni). Este centru universitar (cu 4 universități de stat) și un important nod feroviar și rutier unde și-au stabilit unitățile economice de producție firme constructoare de automobile, de mobilă și de echipamente și materiale pentru construcții.

 

* Foto: @HC Victor Stavropol

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here