TRAGERE LA SORȚI – Cu cine joacă Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare în turul II al Cupei României: Fotbal Comuna Recea nu participă

0
384

CUPA ROMÂNIEI. Cele două echipe de Liga a III-a din județul Maramureș, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, vor juca pentru calificare în turul al III-lea al Cupei României ediția 2021-2022. FRF a decis ca și meciurile din această etapă a competiției să fie determinate tot pe criteriul geografic, jocurile urmțnd să se dispute pe terenul echipei mai slab clasate la finalul sezonului trecut.

 

Meciurile din turul II al Cupei României se desfășoară miercuri, 11 august 2021, de la ora 17.30. CS Minaur Baia Mare, calificată direct în turul al II-lea (fiind clasată pe locul 1 în Seria a 10-a a Ligii a III-a), va juca în deplasare, pe Stadionul Olimpia, cu CSM Satu Mare.

 

Sătmărenii s-au calificat în turul al II-lea după ce au învins categoric (5-0) AFC Știința Beltiug (Liga a IV-a, câștigătoarea fazei județene din Satu Mare). Ultimul meci dintre cele două echipe a avut loc în campionat, în 30 aprilie 2021, tot la Satu Mare, rezultat 1-1 (0-0) – au marcat Raul Ritli (min. 90+1) / Flaviu Ionescu (autogol, min. 83), cu precizarea că Minaur era calificată la barajul de promovare, iar sătmărenii trebuia să obțină un punct pentru evitarea retrogradării.

 

CS Progresul Șomcuta Mare, calificată în turul II după ce a dispus cu 2-0 (0-0) în primul tur de conjudețeana ASCF Lăpuşul Românesc (Liga a V-a, câștigătoarea fazei județene din Maramureș), va juca, pe teren propriu, cu CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud (fosta ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița – și-a schimbat denumirea în acest sezon).

 

Progresul, echipă antrenată de Dănuț Sabou, care în sezonul trecut s-a menținut cu emoții în Liga III-a, și-a completat lotul cu jucători din județ: Paul Batin (care a fost numit și antrenor secund) și Denis Lihet (foști la Fotbal Comuna Recea), Cristian Raicu și Mihai Miholca (foști la Sporting Maramureș) și Adrian Tarța (fost la CSM Sighetu Marmației). CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a calificat direct în această fază a competiției. Ultimul meci dintre cele două echipe a avut loc în campionat, în 13 martie 2021, tot la Șomcuta Mare, Progresul câștigând cu 5-2.

 

În turul II al Cupei României intră cele 41 de echipe calificate după turul I (disputat în 28 iulie – echipe de ligile 5, 4 și 3), restul echipelor cu drept de joc din Liga III (nu au drept de joc echipele secunde ale cluburilor din Liga I) sau care nu au anunțat forfait și 12 echipe de Liga a II-a (7 mai slab clasate și cele 5 nou-promovate). În turul II se dispută 38 de meciuri. Iată care sunt acestea:

 

  1. Progresul Spartac – CSA Steaua
  2. CS Cârcea – ACSO Filiaşi
  3. FC Avrig – FC Braşov
  4. Kids Tâmpa Braşov – SR Braşov
  5. CSM Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti
  6. CS Hunedoara – CSM Deva
  7. Progresul Ezeriş – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii
  8. CSC Dumbrăviţa – Şoimii Lipova
  9. Avântul Periam – Progresul Pecica
  10. Lotus Băile Felix – Crişul Chişineu Criş
  11. Foresta Tileagd – CA Oradea
  12. CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare
  13. Progresul Şomcuta Mare – Gloria Bistriţa-Năsăud
  14. Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău
  15. Sportul Beclean – Unirea Dej
  16. Sănătatea Cluj – Sticla Arieşul Turda
  17. Voinţa Stremţ – Industria Galda
  18. Metalurgistul Cugir – CS Comunal Şelimbăr
  19. Unirea Ungheni – Avântul Reghin
  20. Dante Botoşani – Foresta Suceava
  21. Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuţi
  22. Ştiinţa Miroslava – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ
  23. Sporting Juniorul Vaslui – Huşana Huşi
  24. Sporting Lieşti – SC Oţelul Galaţi
  25. Viitorul Curiţa – AFC Odorheiu Secuiesc
  26. Inizio Focşani – CSM Focşani
  27. Sportul Chiscani – Dacia Unirea Brăila
  28. Recolta Gheorghe Doja – Viitorul Ianca
  29. Metalul Buzău – CSM Râmnicu Sărat
  30. CS Năvodari – Axiopolis Sport Cernavodă
  31. Dunărea Ciocăneşti – Agricola Borcea
  32. SC Popeşti Leordeni – CS Afumaţi
  33. Asalt Bucureşti – CS Tunari
  34. CSM Alexandria – Sporting Roşiori
  35. CSO Plopeni – CS Blejoi
  36. Flacăra Moreni – FC Pucioasa
  37. Sparta Râmnicu Vâlcea – Unirea Bascov
  38. Viitorul Dăeşti – Vediţa Coloneşti

 

Câștigătoarele se vor califica în turul al III-lea al Cupei României, programat în 25 august 2021 (în această etapă vor avea loc 26 de meciuri, la tragerea la sorți participând cele 38 de echipe calificate din turul al II-lea şi 14 echipe din Liga a II-a).

 

* Foto: @ Sportul Sătmărean

 

Andrei TODORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here