TRAGERE LA SORȚI – ACS Fotbal Feminin Baia Mare joacă în 29 august, în deplasare, primul meci din Liga 1 ediția 2021-2022

0
286

FOTBAL FEMININ. ACS Fotbal Feminin Baia Mare (fosta Independența Baia Mare) joacă primul meci din Liga 1 ediția 2021-2022 în deplasare, în 29 august, cu ACS Banat Girls. Cele două formații s-au întâlnit în ultimele partide în play-out-ul ediției trecute, în 25 aprilie, la Baia Mare, câștigând echipa gazdă, cu 1-0, iar în 26 mai, la Timișoara, în ultimul meci disputat între cele două echipe, a câștigat Banat Girls, cu 6-2. În ediția trecută, echipa băimăreană s-a clasat pe locul 9 (din 12 echipe), iar echipa timișoreană pe locul 10.

 

Denumirea inițială a echipei de fotbal feminin din Baia Mare, Independența, sub care a jucat timp de 10 ani, a fost schimbată (“inspirată” noua denumire, la concurență cu AFC Fair Play Joc Cinstit) înainte de alegerile locale din 2020, în urma înțelegerii dintre cei doi pesediști care controlau la acel moment județul Maramureș și municipiul Baia Mare, Gabriel Valer Zetea și Cătălin Cherecheș, care au decis să finanțeze din cele două pușculițe publice mai multe entități sportive, printre care și clubul de fotbal feminin.

 

Conform regulamentului ediției 2021-2022 a Ligii 1 la fotbal feminin, campionatul va începe în 29 august, cu etapa 1, sistemul de desfășurare fiind același cu cel din sezonul anterior: în sezonul regulat se va juca un singur tur, după care primele 6 clasate vor juca în play-off, iar următoarele 6 echipe, în play-out. În play-off și play-out se intră cu punctajul acumulat în sezonul regulat.

 

Programul meciurilor a fost stabilit prin tragere la sorți la sediul Federația Română de Fotbal, meciurile din etapa 1 fiind următoarele:

 

* Piroș Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj

* CSM Alexandria – Politehnica Timișoara

* Banat Girls – ACS Fotbal Feminin Baia Mare

* CSS Târgoviște – ACS Heniu Prundu Bârgăului

* Universitatea Galați – AFC Fair Play Joc Cinstit

* Ladies Târgu Mureș – Vasas Femina Odorhei.

 

În etapa a 2-a, în 5 septembrie 2021, ACS Fotbal Feminin Baia Mare joacă primul meci acasă din această ediție, cu CSM Alexandria.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here