TRADIŢII – Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului satelor maramureşene, în Sighetu Marmaţiei

0
363
foto: arhiva liveinmaramures.ro

EVENIMENT. Mâine, 18 aprilie, începând cu ora 14, la Muzeul Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei, se dă startul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului satelor maramureşe, eveniment promovat sub sloganul „Paști în Maramureş” care promovează obiceiurile, muzica, portul, meşteşugurile şi preparatele gastronomice tradiţionale.

 

La evenimentul satului tradiţional maramureşean şi-au anunţat participarea reprezentanţi din nouă localităţi din judeţ: Sighetu Marmației, Săpânţa, Vadu Izei, Petrova, Onceşti, Călineşti, Bogdan Vodă, Bârsana, Moisei, Giuleşti – de asemenea, va fi prezentă şi o delegaţie din Slatina (Ucraina).

 

După slujba religioasă, satele prezente la manifestare îşi vor prezenta tradiţiile şi obiceiurile. Manifestarea mai cuprinde şi expoziţii de fotografie, ateliere tradiţionale, un târg al meşterilor populari şi, desigur, momente de muzică şi dans tradiţionale, care, spre deosebire de ediţiile precedente, nu se vor desfăşura pe o scenă, ci chiar în gopodăriile din Muzeul Satului.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here