TOTUL PENTRU RECALIFICĂRI – 6 jucători ai campioanei Știința Baia Mare, selecționați în națională pentru meciul cu Olanda

0
239

RUGBY. Staff-ul tehnic al naţionalei României, condus de englezul Andrew Robinson, a anunțat lotul de 32 de jucători pentru ultimul său meci din Rugby Europe Championship (REC) 2022 – competiție care este criteriu de calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa -, cel cu Olanda, care va avea loc la 19 martie, de la ora 14.00, la National Rugby Center din Amsterdam.

 

În lot au fost selecționați 6 jucători ai campioanei Știința Baia Mare: Ovidiu Cojocaru (taloner – cel mai bun marcator de eseuri din 2022 a României), Florian Roşu (linia a II-a), Alexandru Ţiglă (mijlocaş la grămadă), Paul Popoaia și Mihai Lămboiu (aripi/fundaşi), Alexandru Bucur (centru).

 

Înaintea acestui meci, România (cu 23 de puncte) se clasează pe locul 4 în clasamentul general al preliminariilor (2021 și 2022) și pentru a se putea califica în recalificări (cele două locuri calificate direct au fost deja adjudecate de Georgia şi Spania) trebuie să câștige, pentru a depăşi Portugalia (26 de puncte). Anul trecut, în REC 2021, România a învins Olanda cu 56-15 – Cojocaru (Știința Baia Mare) a marcat două din cele 8 eseuri înscrise de România. Olanda a pierdut toate meciurile în REC 2021 și REC 2022, având doar 4 puncte, câștigate la ”masa verde” cu Rusia, exclusă din competiție.

 

Locul 3 în clasamentul general REC va participa la recalificări, programate în noiembrie 2022, recalificări la care participă cele 4 reprezentante ale Europei, Africii, Americilor şi zonei Asia/Pacific (se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, iar câştigătoarea obţine ultimul bilet pentru CM 2023).

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here