TITULARI ÎN NAȚIONALĂ – Doi jucători ai campioanei Știința Baia Mare, titulari în meciul cu Rusia, la competiția pentru calificarea la Cupa Mondială

2
389
Jason Tomane și Ovidiu Cojocaru

RUGBY. Doi jucători ai campioanei CSM Știința Baia Mare, talonerul Ovidiu Cojocaru (25 de ani, desemnat de FRR „Cel mai bun jucător român din Superliga de Rugby 2021”) și centrul Jason Tomane (26 de ani, jucător cu dublă naționalitate, neo-zeelandeză și română, locul 2 în clasamentul FRR „Cel mai bun jucător străin din Superliga de Rugby 2021” – a debutat în naționala României în 2021, în meciul cu Uruguay), au fost anunțați de antrenorul naționalei de rugby a României (englezul Andy Robinson) în primul 15 în meciul cu Rusia, care va avea loc sâmbătă, 5 februarie 2022, ora 14.30, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din București.

 

Meciul cu Rusia, care va fi transmis în direct de TVR 1, contează atât pentru ediţia 2022 a Rugby Europe Championship (criteriu de calificare la Cupa Mondială din Franţa), cât şi pentru câştigarea Cupei Kiseleff (trofeu pus în joc în întâlnirile directe dintre cele două naționale). În condițiile în care România îi are indisponibili pentru această partidă pe Florin Surugiu, Taylor Gontineac, Alexandru Ţiglă, Vlăduţ Popa şi Ionel Melinte, Robinson a anunțat că va începe partida cu următorul 15:

 

1. Vasile Bălan (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moţoc (Stade Aurillac), 6. Cristi Chirică (Sporting Club Appameen), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Mihai Macovei C (Colomiers), 9. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (CS Dinamo).

 

De asemenea, din cei 6 jucători de la CSM Știința Baia Mare selecționați în lotul național pentru acest meci, în afara titularilor Cojocaru și Tomane, alți 3 jucători ai campioanei au fost trecuți pe banca de rezerve, cu șanse mari să evolueze: pilierul Constantin Pristăviţa (care a debutat la națională chiar într-un meci cu Rusia), centrul Alexandru Bucur și aripa/fundașul Paul Popoaia (desemnat de FRR FRR „Cel mai bun jucător U23 din 2021”).

 

Obiectivul României (locul 15 în clasamentul mondial – Rusia este pe locul 25) pentru acest meci a fost anunțat oficial: victoria.

 

CLASAMENTUL RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP 2021
LOC ECHIPA MECIURI JUCATE PUNCTE
1. Georgia 5 23
2. România 5 14
3. Portugalia 5 14
4. Rusia 4 9
5. Spania 3 2
6. Olanda 4 0

 

 

Echipele care termină pe primele două locuri în clasamentul cumulat al ediţiilor 2021 şi 2022 se califică direct la turneul final al Cupei Mondiale din Franța, iar cea de pe locul trei va juca în recalificări.

 

* Colaj foto 2mnews pe baza foto @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

    • Da, mulțumim pentru atenționare, am corectat . Eroarea nu ne aparține însă nouă neapărat, așa este identificată fotografia respectivă atât pe siteul federației, cât și pe getty-image, ca reprezentându-l pe Jason Tomane – probabil e vorba de o scăpare a fotografului care a dat un tag eronat la setul de poze pe care l-a făcut la acel meci al naționalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here