TITLU – În 2018, Baia Mare este Capitala Tineretului din România: află ce presupune asta

0
682

PROGRAM NAȚIONAL. Capitala Maramureșului va fi anul viitor și Capitala Tineretului din România – program național aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României -, fiind declarată câștigătoare într-o competiție în care a avut contracandidate orașele Iași, Satu Mare, Alba Iulia, Galați, Ploiești și Suceava.

 

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc sâmbătă, 11 noiembrie, la Gala Tineretului din România, în cadrul Summitului Tinerilor, eveniment găzduit de Bacău, actuala Capitală a Tineretului din România.

 

„Ne bucurăm că Baia Mare a fost aleasă următoarea Capitală a Tineretului din România cu #UTurn, conceptul ales de noi. Acest titlu nu este al nostru, ci al tinerilor din Baia Mare și din România. Ne vedem anul viitor la Baia Mare, Capitala Tineretului din România 2018-2019”, declară Daniel Orza, reprezentant Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

 

“Soarta a făcut ca doi tineri inimoși, Mike și Erik, să vină acum, câteva luni în biroul meu și să îmi prezinte oportunitatea de a intra într-o nouă provocare, aceea de a candida pentru titlul de Capitală a Tineretului din România în 2018, an în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire. Am adus în jurul meu tinerii inimoși ai Băii Mari, care activează și reprezintă organizațiile de tineret – Daniel Orza, Diana Sabo, Raul Drența, Alexandra Cânța, Bianca Tătar, Ioana Grad, Alin Lucăcean, Bogdan Iluțiu, Roxana Pașcan, Alina Pop, Claudiu Mike și Erik Kosa – și împreuna, dar în respect față de spiritul lor liber, pe care mi l-am dorit necenzurat, am creat un proiect de candidatură în care am îmbinat într-un mod perfect dorințele tinerilor și viziunea mea pentru Baia Mare, pentru tineri și pentru cum un astfel de proiect poate să fie relevant pentru România. Într-un an cu valențe profund simbolice în care am avut un gând pe care l-am exprimat public ieri, acela de a da naștere unui proiect, nu doar despre Baia Mare, nu doar despre Baia Mare ca gazdă pentru tinerii care se vor simți bine aici, în capitala tinerilor din România, nu doar pentru proiectele de bună practică pe care toți le vor descoperi aici, la noi acasă, și, în special, un concept pe care îl numesc generic „Tinerii unesc România!”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

 

Baia Mare îşi va desfăşura mandatul în perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019. Pe lângă titlul de Capitala Tineretului din România, Baia Mare a câştigat şi premiul în valoare de 50.000 de Euro, oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului național Capitala Tineretului din România. Acest premiu reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, dar și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

 

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați  să rămână și să se implice în comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituțiilor și mediului de afaceri.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here