TIFF – În Baia Mare, proiecţiile de gală a patru dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului

0
289

EVENIMENT. În 15-16 octombrie, în Baia Mare poposește Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care-şi propune să aducă cele mai noi filme româneşti cât mai aproape de publicul pe care îl merită.

 

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt actriţa Dana Rogoz și regizorii Tudor Giurgiu şi Radu Dragomir. Teatrul Municipal din Baia Mare va găzdui proiecţiile de gală a patru dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului: La Gomera, Monştri, Parking şi Mo.

 

Dana Rogoz joacă în Mo rolul unei studente „rebele, agresive, care provoacă, care împinge limitele mereu” și va povesti despre provocările care au venit la pachet cu o poveste tulburătoare despre abuz şi hărţuire, inspirată din fapte reale.

 

Tudor Giurgiu şi Mihai Smarandache vor împărtăşi din experienţa filmărilor în Spania, cu actori spanioli de renume în distribuţie, pentru Parking, filmul care a deschis TIFF 2019. La Gomera, regizat de Corneliu Porumboiu, este propunerea României la Premiile Oscar 2020 şi a debutat la Cannes, iar Monştri. (regia Marius Olteanu) a avut premiera mondială la Berlin şi a câştigat Premiul pentru Debut la Zilele Filmului Românesc la TIFF.

 

Iată programul complet al evenimentului desfășurat la Teatrul Municipal Baia Mare:

 

* Marţi, 15 octombrie, ora 18.00: Monştri, regia Marius Olteanu. Cu: Judith State, Cristian Popa, Şerban Pavlu, Dorina Lazăr şi Alex Potocean. Premiul publicului din partea publicaţiei Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF

 

Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în faţa celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart acelaşi pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe acelaşi drum. Care sunt şansele de supravieţuire ale unei relaţii alimentate de compromisuri şi presiuni sociale? Lipsa de asumare şi probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naşte monştri.

 

* Marţi, 15 octombrie, 20.30: Mo, regia Radu Dragomir. Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu. Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua şansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.

 

* Miercuri, 16 octombrie, ora 18.00: La Gomera, regia Corneliu Porumboiu. Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szonyi, George Piştereanu, Istvan Teglas, Agusti Villaronga, Cristobal Pinto.

 

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

 

* Miercuri, 16 octombrie, 20.30: Parking, regia Tudor Giurgiu. Adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari. Cu: Mihai Smarandache, Belen Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo.

 

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viaţa lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreaţă spaniolă şi dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here