THE BOMBER – Jovana Kovacevici (Minaur Baia Mare), golghetera Ligii naționale, la egalitate cu Luciana Marin (CSM Slatina)

1
432

PRINCIPALA MARCATOARE. S-a încheiat ediția 2020-2021 a Ligii naționale de handbal feminin, cu Minaur Baia Mare pe locul 2 și medaliile de vicecampioane (titlul de campioană a revenit CSM București) și cu speranța că EHF îi va admite cererea clubului băimărean de a primi wild-card pentru participarea în Liga Campionilor (campioana României va participa în grupele Ligii Campionilor).

 

Însă această ediție de campionat mai are un aspect care trebuie subliniat: titlul de golgheter le-a fost decernat lui Jovana Kovačević (Minaur Baia Mare – în foto) și lui Luciana Marin (CSM Slatina), la egalitate perfectă, ambele înscriind în această ediție a Ligii naționale câte 177 de goluri – coordonatorul lui CSM Slatina a marcat 27%! din golurile echipei.

 

Sigur, pentru Minaur Baia Mare titlul de golgheter nu a fost o prioritate, fie din lipsă de cunoștințe, fie din lipsă de dorință, fie pentru că interul stânga al echipei nu mai constituia o prioritate, după ce a semnat pentru sezonul viitor cu altă echipă. Dece? Pentru că Kovačević putea fi unica golgheter a campionatului, dacă era și introdusă în teren în ultimul meci. Înaintea ultimei etape, băimăreanca avea cu 2 goluri mai mult decât Marin. CSM Slatina a jucat înaintea Minaurului, iar Marin a înscris 7 goluri.

 

Pentru a fi golgheter, Kovačević trebuia să marcheze 6 goluri în meciul cu retrogradata CSM Galați (căreia i-a și marcat un camion de goluri, 42). Numai că deși sârboaica a marcat rapid 4 goluri, nu a mai fost folosită decât pe final de meci, când a mai înscris o singură dată. Așa că jucătoarele Kovačević și Marin au fost la egalitate: 177 de goluri marcate. Poate că merita mai mult din partea băncii tehnice Jovana Kovačević, o jucătoare care a declarat că atât timp cât joacă la Minaur va totul pentru echipa din Baia Mare.

 

Pleacă la Bistrița pentru un salariu uriaș

 

Sârboaica Jovana Kovačević (25 de ani), interul stânga al echipei băimărene, a fost transferată la începutul sezonului de la Érd NK (Ungaria), avea (și are și acum) un singur titlu de campioană în palmares, cel câștigat în urmă cu 5 ani cu ŽRK Budućnost (2016 – campioană a Muntenegrului). Însă a câștigat în acest an cu Minaur două medalii: de vicecampioană a României și medaliile de bronz, pentru locul III obținut de echipa băimăreană în turneul Final Four din EHF European League (n-a fost tocmai o premieră pentru ea, Kovačević fiind finalistă în Liga Campionilor, în 2016, cu Budućnost).

 

Din păcate, acest prim sezon va fi și ultimul al Jovanei Kovačević la Minaur Baia Mare, ea semnând deja pentru noua echipă, în sezonul următor urmând să fie adversara colegelor de astăzi. Kovačević pleacă la Gloria Bistrița, echipă care și-a asigurat și serviciile antrenorului danez Kim Rasmussen, câştigător al Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti în 2016.

 

Interul Minaurului va primi unul dintre cele mai mari salarii din Liga Națională, semnând un contract de peste 10.000 euro pe lună (tot la Bistrița va juca sezonul următor și o altă jucătoare din acest sezon a Minaurului, internaționala Sonia Seraficeanu – președintele CJ Bistrița-Năsăud a anunțat pentru sezonul viitor un buget de 2,7 milioane de euro, transferuri de top, din străinătate, dar și de la CSM București, Minaur etc., acesta fiind al doilea buget din țară, după CSM București, și vizează câștigarea titlului de campioană națională).

 

* Foto: @ Alex Nicodim via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. RUSINOS !!!!!!!Cit timp a avut un interes marele antrenor,a exploatato la maxim.Atunci cind trebuia sa-i intinda o mina acestei jucatoare,marele antrenor si-a aratat adevarata fata.
    Aceasta razbunare dovedeste lipsa de caracter fata de jucatoarea fara care nici echipa nu termina pe locul 2 si nici Buceschi nu avea cu ce sa se bata in piept.Comportamentul acesta va da de gindit atit jucatoarelor ramase cit si celor care vor venii.
    Sa vedem in campionatul viitor cine ii mai salveaza pielea domnului „PROFESOR „!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here