TEATRU – Miercuri, 10 ianuarie, la Teatrul Municipal Baia Mare, primul spectacol al anului

0
210

SPECTACOL. Miercuri, 10 ianuarie, de la ora 19, la Teatrul Municipal Baia Mare este programat primul spectacol din anul 2018: „Butoiul cu pulbere” (regia Marcel Țop, scenografia Anca Cernea). „Butoiul cu pulbere” este o poveste tragi-comică despre oamenii Maramureșului, cel mai nedomesticit ținut românesc, un loc unde țăranii au construit un cimitir vesel în care până și moartea are mormântul ei, un loc în care se trăiește total, se iubește intens și se moare ca-n filme, un loc unde se face cea mai tare băutură din lume și unde muzica îi insoțește pe oameni de la leagăn și până la mormânt.

 

Aceasta e lumea „sălbatică” despre care ne vorbește spectacolul Teatrului din Baia Mare, o adevărată epopee a dragostei și morții, a dezrădăcinării și a întoarcerii acasă. Iar dacă la toate acestea adăugăm prezența obsesivă a muzicii maramureșene, interpretată live de celebrul rapsod popular Marinel Petreuș, avem toate ingredientele unui spectacol tulburător, făcut să ne trezească la realitate și la viață. Mai mult nici Dumnezeu nu poate cere.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here