TEATRU – Duminică, la Municipalul băimărean, un spectacol despre dezumanizarea și bestializarea societății: Rinocerii

0
94
Foto: Roland Strebeli

SPECTACOL. Duminică, 26 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal din Baia Mare se joacă spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco, în regia lui Iulian Bulancea și scenografia lui Mihai Vălu.

 

În distribuție: Dorin Griguța, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Ruxandra Lăzărescu, Raul Hotcaș, Carmen Ciobanu, Alex Macavei, Andrei Han, Marin Ciucă, Iulian Bulancea, Alexandru Costache.

 

“Rinocerii, probabil cea mai autobiografică piesă a lui Eugène Ionesco, vorbește despre dezumanizarea și bestializarea societății prin intermediul îndoctrinării și fanatismul doctrinar. Dacă inițial, rinocerita reprezenta adeziunea la doctrina nazistă, semnificația acestei boli bizare inventate de Ionesco a fost extrapolată către toate formele de fanatism și îndoctrinare politică sau socială”, a spus regizorul piesei, Iulian Bulancea.

 

Spectacolul, care durează 80 de minute (fără pauză), se joacă cu publicul în sală. Prețul biletelor, 15 lei preț întreg și 10 lei  preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here