TEATRU – Comedia care vine în Baia Mare: „Păzea că vine Apocalipsa!”

0
386

SPECTACOL. Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19, la Teatrul Municipal Baia Mare, Art Theater du Soleil din București vă prezinta „Păzea că vine Apocalipsa”, o comedie savuroasă, în patru acte, despre oameni, așa cum se arată ei când se apropie Sfârșitul Lumii: cu temeri și regrete, dorințe și speranțe. Personajele descoperă, în scurtul timp rămas, ce vor din toata inima și cu adevarat să facă, sau să găsească răspunsuri pentru întrebările care îi macină.

 

Opt actori cunoscuți – Lavinia Stoica, Ada Palade, Veronica Bâtcă, Isabela Iacupovici, Constantin Zamfirescu, Cătălin Marin, Jean Lemne, Cristi Simion și Emil Mitrache (regia și textul: Melia Cerchez) – vor da viață acestor eroi simpatici și ciudați, vă vor face să râdeți cu lacrimi de metehnele omenești și poate vă vor inspira să trăiți din plin măcar pentru 90 de minute ca și cum acestea ar fi ultimele.

 

Un act arătă cum se reașează valorile morale în plină criză într-o familie de etnie rromă, divizată de propriile credințe, și care se confruntă cu o dilemă izvorată din tradiție: de Apocalipsă se taie sau nu se taie… calul? Alt act descrie transformarea vieții de cuplu, a iubirii și a curajului. Poate, oare sfârșitul iminent să aducă împlinirea iubirii de vis? Poate curajul și dăruirea sa transceandă apocalipsa? Adulterul ajută în momentele tensionate?

 

Cel de-al treilea act ne aduce în pragul îmbrățișării adevărului. Întilnirea viziunilor religioase diferite poate fi amuzantă atunci când are loc în ultimul ceas. Atunci când un terorist se consultă cu un preot ortodox cu privire la sensul Jihadului pot avea loc revelații profunde și iluminari subite. Ultimul act ne pune în fața dilemei fundamentale: oare, în anumite circumstanțe, e bine sau rău să vină sfârșitul? Vom analiza o relație foarte asemănătoare cu… apocalipsa însăși, protagoniștii fiind un ginere, o mireasă și o soacră.

 

Biletele se pot achizitiona on-line, de pe Eventim.ro, și de la casa de bilete a sălii Teatrului Municipal Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here