TEATRU – Băimărenii, invitați la reprezentația gratuită a piesei „April [ep.1]”: despre impactul rețelelor de socializare asupra tinerilor

0
293

PROIECT. Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S. invită publicul băimărean la reprezentația gratuită a piesei de teatru ,,April [ep.1]”, care va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, la ora 17, la Teatrul Municipal Baia Mare – spectacol creat în cadrul proiectului “conNEcT”, realizat cu sprijinul financiar al Județului Maramureș.

 

Un studiu realizat în 2016 cu privire la nevoile tinerilor a arătat faptul că mai bine de 70% din tinerii maramureșeni își petrec timpul liber utilizând rețelele de socializare online. Evident, aceste medii de socializare (Social Media) ajung, în acest fel, să aibă efecte puternice asupra dezvoltării și vieții de zi cu zi a tinerilor.

 

Prin proiectul ,,conNEcT”, Asociația DEIS și-a propus să crească nivelul de conștientizare asupra importanței utilizării responsabile a rețelelor de socializare, în rândul tinerilor. Primul pas înspre a-și atinge scopul, a fost reprezentat de realizarea unei cercetări cu privire la comportamentul tinerilor în mediul online. Printre întrebările la care s-au căutat răspunsuri au fost următoarele: câtă nevoie au tinerii de rețelele de socializare? cât sunt ei înșiși pe Internet? ce se ascunde în spatele unui profil pe o rețea de socializare? devin tinerii din ce în ce mai puțin comunicativi în viața de zi cu zi din cauza asta?

 

Rezultatele cercetării au ajuns apoi la cei șapte tineri implicați în proiect, care fac parte din trupa de teatru Par Ris, coordonată de Andrei Dinu, actor la Teatrul Municipal Baia Mare și lucrător de tineret acreditat. Aceștia au beneficiat de resursele necesare și de gestionarea eficientă a procesului de învățare pentru ca în final, să poată ilustra concluziile cercetării într-un spectacol de teatru bazat pe scenariul lor colectiv și dedicată, în mod special, tinerilor și celor care au contact cu aceștia.

 

Spectacolul rezultat se numește „April [ep. 1]” și este doar primul dintr-o serie care își propune să abordeze această temă. Reprezentația va fi oferită în mod gratuit, în limita locurilor disponibile, sâmbătă 9 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here