SURSE 2MNEWS – Jocuri politice și de interese: cine va face parte din Consiliul de Administrație al Aeroportului Maramureș

0
1012

ADMINISTRAȚIE. Din Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Maramureș vor face parte cinci persoane, dintre care două sunt deja cunoscute: Marin Brăgaru – acesta fiind ales de autoritatea tutelară (Consiliului Județean Maramureș, care are în subordine Regia Autonomă în speță) – și Călin Chilat, șeful Direcției Finanțelor Publice Maramureș – ca reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice.

 

Pentru celelalte trei locuri s-au înscris 12 candidați pe care vi i-am prezentat AICI. Bun, ce e nou față de ieri. Nou e că astăzi vă spunem cine sunt cei trei aleși, deși numele lor încă nu au fost pronunțate public, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, urmând să le propună spre avizare plenului Consiliului Județean, cel mai probabil în proxima ședință. Înainte însă de a deconspira secretul șefilor administrației județene, vă spunem și dedesubturile (rațiunea) pentru care respectivii au fost aleși.

 

Dacă vă gândiți că a fi competent e suficient, aflați că vă înșelați. Dar ce mai trebuie să ai în „dotare” pentru a fi numit membru în CA al Aeroportului și a încasa 2.500 de lei/ședință? Spate. Mai complet, „spate politic”. Pentru a evita vreo disensiune cu vicepreședinții săi (care îi asigură o majoritate confortabilă în Consiliul Județean), surse informate și implicate în acest proces acreditează ideea că președintele Gabriel Zetea a împărțit frățește cele trei locuri: unul pentru PSD (pe care-l va decide singur), unul pentru PNȚCD (pe care îl va gira președintele țărăniștilor și vicepreședintele CJ, Doru Dăncuș) și unul pentru PMP (pe care îl va gira președintele pemepiștilor și fostul vicepreședinte al CJ, Lucian Morar).

 

Acum, numele celor trei, pentru că prognozele de ieri nu s-au bazat și pe aceste dirty job-uri de sorginte politică: Viorel Buta (din partea PSD), Odon Agoston (din partea PNȚCD) și Adrian Cornel Pop (din partea PMP). De altfel, și punctajul comisiei de selecție – cuprins în Raportul pentru numirile finale și transmis președintelui Zetea, care îl va transmite mai departe consilierilor județeni pentru validare, respectă această ordine. Cine-s geniile astea trei, dacă n-ați citit ieri, faceți-o măcar azi, dând click pe link.

 

Incertitudinea: 5 sau 7?

 

Singura incertitudine pe care o mai are Zetea în acest joc al numirilor printr-un simulacru de concurs constă în numărul membrilor din noul CA. Deși până acum aceștia au fost cinci, există posibilitatea suplimentării cu încă două locuri. Greu de realizat, însă luată în calcul tocmai pentru că unul dintre candidații despre care fosta șefă de Resurse Umane, membră în comisia de selecție, a afirmat că a fost, de departe, cel mai bun. Iar ăstuia e destul de greu să i se dea cu tifla, pentru că e vorba despre fostul arbitru internațional și actualul președinte al AJF Maramureș (unde lucrează aproape pro bono), Cristi Balaj, tocmai candidatul cu cea mai mare credibilitate și notorietate.

 

Din nefericire pentru numele său și pentru destinul aeroportului maramureșean, păstrez rezerve serioase că numărul membrilor CA va fi suplimentat, cu toate că omul, care nu mai are nevoie de prezentări suplimentare are două facultăți, un master european în administrație publică, este singurul care a atașat la dosar recomandarea unui ministru, este consilier al ministrului Tineretului și Sporturilor (unde se ocupă, atenție!, de negocierea fondurilor europene pentru sport), vorbește la perfecție limba engleză etc.

 

Numai că, sigur, v-am spus, competențele sunt suficiente pentru tine și pentru CV și nu pentru ocuparea unei funcții. Mă întreb doar Balaj va tăcea, plecând capul supus în fața unei crase mânării politice desăvârșite printr-un simulacru de legalitate. Mă îndoiesc.

 

P.S.: Am desăvârșit această scriere din două motive. Primul, pentru a vă informa anticipat ce urmează să se întâmple (ăsta e motivul pentru care există 2mnews). Al doilea, să le stric jocurile surprinzătoare, dar atât de previzibile ale unor băieți care, suferind de suficiență, au senzația că ne pot prosti pe toți, doar pentru că sunt convinși că ei au inventat gaura la covrig. Sau la macaroană.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here