SURSE 2MNEWS – Când vor începe, de fapt, zborurile regulate de pe Aeroportul Maramureș

0
683

AEROPORT. Surse 2mnews din conducerea serviciilor de navigaţie aeriană susțin că Tarom va începe să opereze curse regulate pe și de pe Aeroportul Maramureș începând cu ultima decadă a lunii august, oricum după datele avansate până acum în spațiul public. Motivul pentru care întârzie luarea unei decizii de conducerea companiei Tarom este cauzat de buna relație a unui oficial din administrația unui aeroport din apropiere cu factori decidenți din Ministerul Transporturilor („Practic, mai tergiversează decizia, pentru că ei (n.red., respectivul aeroport) vor pierde din clienți o dată cu deschiderea curselor regulate din Maramureș, însă nu mai pot foarte mult timp, deci în ultima decadă a lunii august vor începe”).

 

Aeroportul Maramureş a primit decizia care atestă că este operațional în 21 iunie 2018, decizia reluării curselor regulate ale Tarom pe ruta internă București – Baia Mare și Baia Mare – București aparținând exclusiv conducerii celei mai vechi companii aeriene din România. În acest moment, Tarom efectuează curse regulate interne pe următoarele aeroporturi: București, Cluj-Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Suceava, Iași, Sibiu, Constanța.

 

Conform ministrului Transporturilor, Lucian Șova, Tarom va înlocui flota vechilor ATR-uri (pentru care este criticat de politicieni deoarece „îi zgâlţâie”), managerul companiei vizând în acest sens închirierea sau leasingul, care să nu pună o presiune financiară foarte mare pe Tarom. Pentru început, compania naţională Tarom îşi va relua în Maramureș doar cele două zboruri zilnice pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti, însă este posibil ca viitorul contract cu un operator low cost să includă nu doar destinații externe, ci și un zbor spre capitală, creând concurență companiei naționale.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here