SURSE 2MNEWS – Când vor începe, de fapt, zborurile regulate de pe Aeroportul Maramureș

0
561

AEROPORT. Surse 2mnews din conducerea serviciilor de navigaţie aeriană susțin că Tarom va începe să opereze curse regulate pe și de pe Aeroportul Maramureș începând cu ultima decadă a lunii august, oricum după datele avansate până acum în spațiul public. Motivul pentru care întârzie luarea unei decizii de conducerea companiei Tarom este cauzat de buna relație a unui oficial din administrația unui aeroport din apropiere cu factori decidenți din Ministerul Transporturilor („Practic, mai tergiversează decizia, pentru că ei (n.red., respectivul aeroport) vor pierde din clienți o dată cu deschiderea curselor regulate din Maramureș, însă nu mai pot foarte mult timp, deci în ultima decadă a lunii august vor începe”).

 

Aeroportul Maramureş a primit decizia care atestă că este operațional în 21 iunie 2018, decizia reluării curselor regulate ale Tarom pe ruta internă București – Baia Mare și Baia Mare – București aparținând exclusiv conducerii celei mai vechi companii aeriene din România. În acest moment, Tarom efectuează curse regulate interne pe următoarele aeroporturi: București, Cluj-Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Suceava, Iași, Sibiu, Constanța.

 

Conform ministrului Transporturilor, Lucian Șova, Tarom va înlocui flota vechilor ATR-uri (pentru care este criticat de politicieni deoarece „îi zgâlţâie”), managerul companiei vizând în acest sens închirierea sau leasingul, care să nu pună o presiune financiară foarte mare pe Tarom. Pentru început, compania naţională Tarom îşi va relua în Maramureș doar cele două zboruri zilnice pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti, însă este posibil ca viitorul contract cu un operator low cost să includă nu doar destinații externe, ci și un zbor spre capitală, creând concurență companiei naționale.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ