SURSE 2MNEWS – 10 milioane de euro pentru plata lucrărilor de la Aeroportul Maramureș, la rectificarea bugetară

0
996

EDITORIAL. Să scrii pozitiv despre unul dintre cei mai criticați oameni din sfera puterii, respectiv despre președintele PSD Liviu Dragnea, e sinonim cu sinuciderea profesională. Ceea ce urmează e ceva pozitiv despre Dragnea – adică o sinucidere profesională asumată și argumentată -, și mi-a reamintit o-ntâmplare petrecută într-o duminică electorală, pe-o uliță din Preluca, nici măcar pietruită, dar cu pretenții pământii și titulatură de drum județean, o „rutieră” a cărei existență este ignorată, ca OZN-urile, de locotenentul lui Dragnea în Maramureș, Gabriel „Îngerul” Zetea.

 

Pe ulița aia județeană, învăluit în colbul rural, un țăran alb, autentic și-nțelept, motivându-și opțiunea electorală, mi-a spus: „Domnii zâc multe și fac așe de puțâne că și atunci când fac, oamenii tac – așe cum tac și când nu le fac. Da’ poate că ar fi mai bine dacă oamenii n-ar tăcea atunci când domnii fac ceva, că poate așe ar face mai des. Vezi dumnita, îi ca și cu coconii (copiii): le dai blândețe (îi mângâi) când fac bine, când îs blăstămați, nu. Că dacă le dai blândețe tăt timpu’, nu or știi ce-i bine și ce-i rău.”

 

Înalte surse din sfera puterii social-democrate 🙂 au confirmat că la această rectificare bugetară, așteptată de toți ca Sfintele moaște, nu se vor prea da bani decât pentru completarea fondurilor salariilor publice, care tocmai au fost majorate. Doar puține proiecte vor beneficia de finanțările promise, cele mai multe fiind amânate pentru următoarea rectificare. Totuși, una dintre excepții se referă la Maramureș. Respectiv, restanța existentă pentru plata proiectului de modernizare a Aeroportului Maramureș va fi acoperită aproape în totalitate, printr-o infuzie de capital de 10 milioane de euro.

 

E ceea ce a promis Dragnea că se va întâmpla, după ce a fost gratulat cu titlul de amabasador al turismului de către locotenentul său, Zetea. Am scris asta nu doar pentru a sublinia vestea pozitivă, ci și ca un semnal în privința necesității revenirii acestei bresle, a jurnaliștilor, la normalitatea profesională, care cere să-ți ții simpatiile și antipatiile-n „punga” personală. Chiar și „răii” fac uneori ceva bine. „Vezi dumnita, îi ca și cu coconii (copiii): le dai blândețe (îi mângâi) când fac bine, când îs blăstămați, nu”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here