SURSA „0” – Care sunt propunerile pentru noua conducere a PNL Maramureş

0
597

DEZVĂLUIRI. Lista cu numele viitoarei conduceri executive a PNL Maramureş, solicitată de comisia de unificare a liberalilor (despre care Mircea Dolha, încă preşedinte al filialei judeţene, susţine că şi-a încetat activitatea în 1 ianuarie 2017) pentru a fi prezentată spre aprobare la Biroul Politic Naţional (BPN), este în formă finală. Liberalii maramureşeni Ionel Bogdan (vicepreşedinte PNL) şi Gavril Ropan (primarul din Coroieni) vor duce propunerile la Bucureşti, urmând ca BPN să decidă dacă le vor aproba.

 

Surse extrem de informate şi credibile ale 2mnews, implicate direct în decizia noilor numiri, susţin că cele trei nume cu care se vor prezenta maramureşenii în faţa BPN sunt următoarele:

1) Preşedinte: Ionel Bogdan;

2) Prim-vicepreşedinte: Gavril Ropan;

3) Secretar general: Felician Cerneştean.

 

Propunerea ca Ionel Bogdan să fie noul preşedinte al PNL Maramureş aparţine comisiei de organizare şi unificare (COU) a PNL şi a fost comunicată în 15 ianuarie, la Bucureşti, unde a avut loc o întâlnire a respectivei comisii (condusă de preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan) cu o delegaţie a PNL Maramureş.

 

Mircea Dolha, aflat acum în SUA, a declarat pentru 2mnews că el este, în continuare preşedinte al PNL Maramureş, „până la o eventuală schimbare, pe care o poate lua doar BPN, prin vot secret”. Dolha susţine că COU nu mai este statutară din 1 ianuarie „şi, chiar dacă era, nu putea da o decizie de numire a lui Ionel Bogdan”, doar să propună un nume BPN (ceea ce, de fapt, s-a şi întâmplat). „Ce face Bogdan cu încă trei-patru „lupi tineri” este doar o manipulare ieftină. Prin dezinformare, au făcut (n.red., în 16 ianuarie) o simulare de Birou Judeţean la Ocna Şugatag, o „băută” cu aceiaşi oameni, mai puţin „oamenii lui Dolha”, care sunt, de fapt, liberali vechi. Eu nu ţin de scaunul acesta (n.red., de preşedinte PNL Maramureş), dar numai BPN poate să mă schimbe. BPN va fi, se pare, la 1 februarie, după ce mă întorc eu. Aşadar nu contează ce trimit ei (n.red., la Bucureşti). Contează decizia BPN şi o să am un cuvânt greu de spus. Şi niciodată nu pot fi „un simplu membru” (n.red., cum l-a considerat Bogdan), fiindcă, în ultimii 5 ani, am fost în forurile de conducere a PNL şi o să mai fiu atâta timp cât vor considera marea majoritate a membrilor de partid”, a declarat Dolha, în exclusivitate pentru 2mnews.

 

Numai că la sfârşitul lunii ianuarie, conducerea PNL a convocat conducerile judeţene pentru stabilirea calendarului Convenţiei Naţionale – liberalii îşi vor alege în această primăvară conducerea centrală, în acest moment fiind propuse ca date pentru Congres fie luna februarie, fie luna aprilie -, aşa că, probabil, BPN va lua o decizie în privinţa Maramureşului înainte de data comunicată de Dolha.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here