SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ – Minaur Baia Mare, pierde cu echipa de pe locul 9, după ce a condus cu 3 goluri la pauză

0
394

HANDBAL MASCULIN. Minaur Baia Mare a pierdut joi, 4 februarie 2021, în etapa a 17-a, disputată în cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe, cu cea de-a 9-a echipă din clasamentul Ligii Naționale, ACS HC Buzău 2012, într-un meci în care pornea ca favorită certă, în pofida celor 4 absențe din lot (Alexandru Csepreghi, Mihai Bușecan. Jose Guilherme și Barna Buzogany – accidentați sau în recuperare).

 

ACS HC Buzău 2012 s-a impus cu 29-28, deși la pauză erau conduși de băimăreni cu 3 goluri diferență. Meciul a avut loc în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, pentru buzoieni fiind primul meci oficial din 2021 (în prima etapă, disputată ieri, au stat – Liga Națională are un număr impar de echipe). Echipa lui Pero Milosevic a început mai bine, dar Minaur și-a respectat statutul de favorită (și prin prisma locului 4 ocupat în clasament), în minutul 26 distanțându-se la 4 goluri (13-9), iar la pauză intrând la vestiare cu 3 goluri avans (15-12).

 

Repriza secundă a fost un soi de imagine în oglindă (inversată) a primei, în care Dumitrana marchează primele două goluri, aducând Buzăul la un singur gol diferență. Minaur apasă însă pedala de accelerație și în minutul 41 are 5 goluri avantaj (22-17).

 

Dar e momentul în care buzoienii preiau frâiele partidei și înscriu gol după gol (prin Ranaud, Dumitrana, Ionuț Broască, Esteki Renaud David Leo Antoine și veteranul sârb Predrag Vujadinovic) și în minutul 50 ajung la conducere (24-23), gestionând bine finalul, cu Dumitrana și Renaud David Leo Antoine păstrând diferența, în pofida reușitelor băimărenilor Căbuț și Mureșan. O victorie care le-a scăpat din mână celor de la Minaur.

 

Golurile băimărenilor au fost înscrise de Căbuț (6 goluri), Buzle (5 goluri), Andrade (4 goluri), Cip (3 goluri), Bera, Haiduc și Kotrc (câte 2 goluri), Nagy, Mureșan, Cristescu și Dobra (câte 1 gol). De la buzoieni s-au remarcat Dumitrana (8 goluri), Renaud David (4 goluri) și Vujadinovic și Broască (câte 3 goluri).

 

Liga Națională de handbal masculin ia o pauză până sâmbătă, 27 februarie, când este programată etapa a 18-a, în Sala Rapid din Capitală.

 

* Foto Alex Nicodim / via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here