SURPRIZA DE LA BAIA MARE – Minaur Baia Mare a câștigat meciul cu campioana Dinamo București și a urcat pe locul 4 în Liga națională

0
1202

AU ÎNVINS CAMPIOANA. Sâmbătă, 11 decembrie 2021, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci restanță, contând pentru etapa a 14-a a Ligii naționale de handbal masculin, CS Minaur a învins, cu 29-27 (16-16), campioana en-titre Dinamo București, cea mai bună echipă din campionatul național din ultimii ani, producând una dintre marile surprize ale acestei ediții interne.

 

Meciul, arbitrat de cuplul Adrian Manafu (București) & Dan Pavel (Buzău), a început cu o dominare incredibilă a gazdelor, care în min. 10 aveau 5 goluri avantaj (7-2) și nu e puțin lucru să primești doar două goluri în 10 minute de la Dinamo lui Pascual Garcia, Humet, Ghionea, Gurbindo & Co. Dimpotrivă. Dar Kotrc, Buzle, Căbuț, Buguleț și Csepreghi (marcatorii primelor 7 goluri ale băimărenilor), păreau să fi uitat de adversar și de legendarul portar algerian Khalifa Ghedbane, pe care l-au pus să scoată din poartă minge după minge.

 

Apoi tacticianul spaniol Xavier Pascual Fuerte, unul dintre cei mai de succes antrenori de handbal, a sunat adunarea și campionii au început să recupereze pas cu pas din diferență, în minutul 22 aceasta fiind anihiliată (9-9). Și am început să visăm urât. Alt déjà vu? Dar Pop, Buzle, Nagy și Vujovic au ținut cu dinții de Dinamo și de plasa porții lui Ghedbane și la pauză s-a intrat la egalitate: 16-16. Meci de mare luptă orange-roșie.

 

Repriza a doua începe cu Dinamo punând repede, parcă grăbită undeva, două goluri în plus pe tabela de marcaj a sălii în care au vuit nu doar fanii handbalului băimărean și spiritul eternului Lascăr Pană, ci și echipa aceasta a momentului, Minaur Baia Mare, care a fost astăzi metamorfoza lui Rocco Francis Marchegiano, acel pugilist cu sânge latin din orășelul american Brockton, pe care-l știm sub numele Rocky și care a inventat victoriile câștigate cu inima și sloganul “Fără pași înapoi”. Nici elevii lui Alexandru Sabou n-a făcut pasul înapoi și după doar 11 minute trec în avantaj, din nou (min. 41, 22-21).

 

Vujovic este eliminat 2 minute, dar Minaur strânge rândurile și păstrează scorul egal în inferioritate, apoi se năpuștește iar spre poarta campioanei. Buzle, Vujovic, Pop, Bera și Căbuț aduc iar un avantaj de 2 goluri, răsturnând rezultatul de la începutul reprizei (min. 58, 28-26). Dinamo încercă, Ghionea trage din toate pozițiile, Militaru chiar găsește drumul spre gol (28-27).

 

Dar dacă Minaur e în această zi metamorfoza lui Rocky, Dinamo e copia fidelă a lui Joe Walcott, care se năpuștește asupra aspirantului însângerat, dar e făcut KO în ultima repriză: Cedric Sorhaindo este eliminat și Minaur are 7 metri. Ratează Căbuț, mărind suspansul, dar Minaur înscrie în ultima secundă, prin Nagy și hora bucuriei se declanșează în sala din Baia Mare, în fața campionilor cărora încă nu le venea să creadă.

 

O pălărie mai stă ridicată în semn de apreciere pentru cei doi portari ai băimărenilor, Terekhov și Buzogany, care au avut străfulgerările lor și și-au completat momentele de inspirație în fața acestei Armada Invencible, totalizând 15 parade salvatoare și contribuind la o victorie care nu putea fi obținută decât așa cum a fost: cu inima, împreună, o echipă ca un singur om.

 

Pentru Minaur au înscris: Buzle (8 goluri), Căbuț (6 goluri), Pop și Nagy (câte 3 goluri), Kotrc și Vujovic (câte 2 goluri), Cip, Bera, Buguleț, Teca și Csepreghi (câte 1 gol). De la Dinamo s-au remarcat Pascual (7 goluri), Humet (5 goluri), Gurbindo (4 goluri), Ghionea și Sorhaindo (câte 3 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur Baia Mare urcă pe locul 4 (după Constanța, Dinamo și Steaua) și în acest an mai joacă în 15 decembrie, la Turda, un meci restant din etapa a 12-a, cu Potaissa (echipă situată pe locul 5). În sala-n care plutește spiritul eternului Lascăr Pană, o pălărie mai stă ridicată în semn de respect și prețuire. Minaur s-a ridicat.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir vis Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here