SURCLASATE, DIN NOU – După ce a devenit ciuca-bătăilor în Liga I, echipa de fotbal feminin din Baia Mare a fost eliminată din Cupa României de o echipă de Liga a II-a care le-a marcat… 9 goluri

0
316

ATÂT S-A PUTUT. Înainte de a citi, priviți cu atenție fotografia de mai sus… Îmi amintește de regretatul Radu Pamfil, care ne spunea: “Măi băieți, rețineți două lucruri: numai fetele poartă fustă și numai portarul poartă mănuși. La antrenament, nici portarul”. Adeptul old school. „Dacă ți-e frig când faci sport, stai acasă la căldurică”. În concluzie, o echipă de portari a trimis Fotbal Feminin Baia Mare la Bistrița, echipate cu mănuși, una dintre fotbaliste avea chiar căciulă (!), în meciul din 16-imile Cupei României cu. Și acum să vedem ce s-a-ntâmplat…

 

Duminică, 4 decembrie 2022, pe Stadionul Jean Pădureanu din Bistrița, în meci eliminatoriu, într-o singură manșă, contând pentru șaisprezecimile Cupei României la fotbal feminin, echipa de Liga a II-a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a câștigat, cu 9-1 (4-1), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare (locul 9 în Liga I).

 

Ați putea crede că rezultatul este suprinzător, dacă ați uitat că această echipă a devenit un fel de ciuca-bătăilor în Liga I, înregistrând înfrângeri ca: 11-0 cu U. Cluj, 17-0 cu Poli. Timișoara, 5-0 cu Carmen București. Deci, nicio surpriză. Poate doar pentru gazde – Călin Svoboda, antrenorul echipei de fotbal feminin a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, a recunoscut că nu se aștepta nimeni de la ei la un asemenea scor.

 

Meciul, arbitrat de o brigadă din Galați cu Florian Alexandru Vişan la centru, s-a jucat, cu foarte-foarte mici excepții, într-un singur sens (e logic care). În poarta gazdelor a debutat Ioana Grigoraș (componentă a lotului U19 a României, care a jucat până acum la CSM Pașcani și Olimpia Cluj), dar a cam șomat (era, poate, singura îndreptățită să poarte chiar o haină de blană). Inițial meciul a fost programat miercuri, 7 decembrie, dar cele două echipe s-a înțeles să joace mai repede, profitând de faptul că duminică nu era programată etapă de Liga a II-a, iar băimărencele și-au disputat în devans meciul din ultima etapă a Ligii I (în care au fost snopite acasă, cu 0-5, de Carmen București).

 

Golurile au curs repede și cadențat, Gloria având 2-0 înainte primul sfert de oră, prin golurile înscrise de mijlocașele Ana Palaghia și Larisa Sîrbovan. Din min. 20, după golul marcat de Adina Rognean, chiar nu s-a mai pus problema calificării. Din ce se vede, nici a menținerii unui scor realtiv normal pentru fotbal. Pentru bistrițence au înscris: Ana Palaghia (min. 7), Larisa Sîrbovan (min. 13, min. 66), Adina Rognean (min. 20, min. 76), Paula Agu (min. 32, min. 78), Natalia Crețoiu (min. 69), Diana Bindiu (min. 85). Au înscris mai mult de jumătate din fotbalistele echipei gazdă.

 

O subliniere: în ultimul meci al turului Ligii a II-a, Gloria Bistrița a jucat cu ultima clasată, United Bihor, echipă care nu are niciun punct, a pierdut tot ce a jucat. Bistrițencele au câștigat cu 8-0. Aceeași diferență și în meciul de Cupă cu prim-divizionara din Baia Mare. … cred că nici în Liga a II-a nu face față această grupare.

 

Ce se întâmplă cu o echipă de Liga I care pierde cu 9-1 (!!!) în fața unei echipe de Liga a II-a? Dar măcar nu le-a fost frig la mâini…

 

* Foto: @Cristina Vlasa/ CS Gloria 2018 BN

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here