SUPORT – Și organizația Caritas a deschis luni, 7 martie, un centru de asistență pentru refugiați la Sighetu Marmației

0
505

SOLIDARITATE. ONG-uri locale și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului.

 

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu Asociația Cunoaște-i Nu Discrimina, deschide luni, 7 martie 2022, un centru de asistență pentru refugiați în Sighetu Marmației. În amenajarea și dotarea unității și-au asumat un rol important Telios Care și, prin Confederația Caritas România, Catholic Relief Services din SUA.

 

Centrul de asistență este situat pe strada Doctor Ioan Mihalyi de Apșa nr. 17, la o distanță de numai 15 minute de vamă, și oferă servicii de informare, asigură mediere către o cazare sigură și îndrumare către autoritățile competente, precum și servicii de copiere și scanare acte. Unitatea a fost dotată cu 8 laptopuri și tablete pentru ca beneficiarii să poată păstra legătura prin videochat cu membrii lor de familie rămași acasă.

 

De asemenea, centrul asigură spălarea și uscarea hainelor și a amenajat un spațiu pentru copii, sprijinind astfel mămicile și familiile care au sosit cu copii mici. Programul de funcționare este între orele 10 și 18, atât în zile lucrătoare, cât și în zile de sâmbătă și duminică.

 

La momentul actual, activitatea este asigurată de personalul Centrului de îngrijire la domiciliu „Sfântul Carol” al Caritas, care are sediul în aceeași curte cu centrul de asistență, respectiv voluntari ai Asociației Cunoaște-i Nu Discrimina și voluntari ai Caritas. Pentru a facilita comunicarea cu beneficiarii, unitatea dispune de traducător.

 

Informații legate de serviciile centrului se pot obține la numărul de telefon: 0732-164425 (în limba română) și la numărul 0786-250363 (în limba ucraineană). Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și Asociația Cunoaște-i Nu Discrimina sunt deschiși să diversifice serviciile centrului și să extindă programul de funcționare în cazul în care creșterea numărului de beneficiari o va impune.

 

Palincas Erika, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here