SUCCES – Pacientul care a beneficiat de prima operație pe cord deschis în județul Maramureș a fost externat de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

1
276

INTERVENȚIE DIFICILĂ, REUȘITĂ. La începutul lunii decembrie 2022, medicii de la SJUBM au operat pe cord deschis un pacient cu infarct miocardic. Bărbatul de 52 de ani s-a prezentat în UPU cu infarct miocardic acut, cu două coronare sever afectate, pentru care s-au facut două bypass-uri de aortă coronariană. A fost o operaţie dificilă mai ales pentru că a existat tot timpul riscul unui stop cardiac, pentru care medicii au fost pregătiţi să intervină în primele secunde, însă din fericire nu a fost cazul.

 

Oamenii se tem de operaţia pe inimă, însă trebuie încurajați spunându-le că în zilele noastre riscurile au scăzut foarte mult datorită tehnologiei de nivel înalt. Spitalul județean are tehnologie şi tratamente de ultimă generaţie care susţin bolnavul în toată perioada post operatorie până la plecarea acestuia acasă. Astfel evoluţia post-operatorie a bărbatului a fost favorabilă, fără complicații și la aproape o lună de la intervenţia chirurgicală complexă, pacientul își va petrece sărbătorile acasă, alături de familie.

 

Ce este foarte important de menţionat este că în cazul unei astfel de intervenții chirurgicale există o echipă  a inimii, compusă din cardiologi, cardiologi intervenţionişti, chirurgi cardiovasculari, medici anestezişti, o echipă interdisciplinară unică în peisajul regional, care evaluează fiecare pacient şi ia cele mai bune şi potrivite decizii pentru vindecarea bolnavului. În cazul de față echipa inimii din Cluj a fost coordonată de către prof. dr. Adrian Molnar chirurgie cardiovasculară, alături de echipa ATI condusă de dr. Aszaloș Stanca, împreună cu dr. Barabaș Lorand și dr. Vasile Săsărman – Compartimentul chirurgie cardiovasculară, echipa ATI condusă de medicul șef dr. Alina Păușan și dr. Tiberiu Alin Hînsa – medic coordonator Compartimentul de Chirurgie vasculară din cadrul spitalului județean.

 

Inima este unul dintre organele cele mai perfecte ale corpului uman. În intervențiile chirurgicale marja de eroare trebuie să fie zero. Practic o intervenţie chirurgicală cardiacă nu îţi lasă loc de greşeli. După aproape 5 ore, operaţia s-a  încheiat cu succes. Pacientul a fost pe mâini bune datorită echipei de medici și să sperăm că o să aibă șansa să trăiască frumos. Va petrece Crăciunul în familie, alături de cei dragi pentru că de sărbători, timpul petrecut cu cei dragi este cel mai frumos cadou, a declarat managerul spitalului, George Alexandru Oros.

Compartiment Relații publice și Comunicare – Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriş” Baia MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Managerul spitalului, George Alexandru Oros, daca inima e asa importanta de ce o obosesti zilnic cu naveta de la Sighet ? Cauta-ti de lucru acolo si nu o mai scutura pe Gutin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here