SUBVENȚIE PENTRU ENERGIE – În Maramureș au fost distribuite circa 33.000 de carduri de subvenționare a plății consumului de energie

0
481

CARD ENERGIE. Maramureș este al 4-lea județ din țară (după Bacău, Argeș și Buzău) într-un clasament național al numărului de carduri de subvenționare a plății consumului de energie, în județ urmând să se distribuie circa 33.000 de carduri, a anunțat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Acest tip de carduri (finanțate din fonduri europene nerambursabile) sunt menite să sprijine (cu două tranşe de câte 700 lei pentru achitarea facturilor la utilităţi), în contextul crizei energetice, persoanele vulnerabile pentru plata facturilor la utilităţi și au fost distribuite beneficiarilor direcți prin Compania Naţională Poşta Română.

 

Posesorii acestui tip de card pot să facă plăţi pentru tranşa I până la vară (detalii/clarificări despre utilizare se pot obține la numărul de telefon 0319966, conform unei precizări a ministrului Marcel Boloş). Cardul poate fi utilizat exclusiv la plata/decontarea plății tuturor formelor de energie (electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire).

 

Pentru a se încadra în acest ajutor/subvenție, la nivelul unui loc de consum venitul net per coabitant (persoană care locuiește în respectiva locație) nu trebuie să depăşească 2.000 lei.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here