STUDIU DE CAZ – În pandemie, credite vs. depozite bancare în Maramureș: cât și pentru ce ne îndatorăm și cât economisim

0
355

ANALIZĂ. Județul Maramureș se află pe locul 16 într-un clasament național privind creditarea populației, efectuat în baza datelor cuantificate de Banca Națională a României (după Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor, Sibiu, Mureş, Galaţi, Arad şi Bacău).

 

La sfârșitul lunii septembrie 2020, soldul creditelor populaţiei și firmelor din judeţul Maramureş era de 3,5 miliarde de lei, cu doar 0,6% mai mult decât în septembrie 2019. Din acesta, creditele populației erau de 1,86 miliarde de lei (în creştere cu 2,5% față de septembrie 2019) – circa 60% din credite sunt pentru locuințe -, iar ale firmelor erau de 1,65 miliarde de lei (în scădere cu 1,6%).

 

În schimb, populația și firmele din Maramureș aveau depozite bancare a căror total era de peste două ori mai mare decât creditele. Tot la sfârșitul lunii septembrie 2020, populația și firmele din Maramureș totalizau depozite bancare de 8,26 miliarde de lei , din care populația județului avea depozite bancare în valoare totală de 7,66 miliarde de lei, iar firmele, de 0,60 miliarde de lei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here