STREET DELIVERY – Provocare pentru băimăreni: reconstituirea peisajului urban

0
286

PROVOCARE. Duminică, 30 iunie, de la ora 20.00, în Parcul Scriitorilor (de lângă Cinema Dacia) din Baia Mare, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» îi provoacă pe băimăreni să reconstituie împreună peisajul urban, în cadrul evenimentului Street Delivery.

 

În ce constă provocarea? “Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» prezintă, în expoziția permanentă și în expoziția de la Colonia Pictorilor, multe lucrări care înfățișează diverse ipostaze ale orașului nostru. Invităm băimărenii să viziteze expozițiile, să aleagă o astfel de pictură și să îi caute “echivalentul urban contemporan”.  Să facă o fotografie care surprinde (aproximativ) același “peisaj urban” și să o trimită prin e-mail, pe adresa muzartbm@yahoo.com, sau să o aducă la muzeu”, a explicat reprezentanta organizatorilor evenimentului, Oana Enășel.

 

Spăecialiștii instituției muzeale băimărene vor analiza fotografiile, le vor compara cu capodoperele, iar duminică vor amenaja o instalație în care vor include cele două perspective, cea a pictorului consacrat și cea a fotografului contemporan, analizând tocmai „ce-a vrut să zică autorul”.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here