STRĂLUCITOARE – Minaur Baia Mare a învins cu 8 goluri diferență echipa norvegiană Sola HK în sferturile EHF European League

0
398

HANDBAL – CUPE EUROPENE. Sâmbătă, 26 martie 2022, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League, CS Minaur a câștigat categoric, cu 40-32 (18-14), partida cu Sola HK (Norvegia), luând o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele competiției (Final Four).

 

Meci strălucitor făcut de Minaur la Baia Mare, în fața unui adversar care vine din țara campioană mondială, echipă antrenată de fostul jucător al echipei masculine a clubului maramureșean, Steffen Segavik, și în lotul căreia este o fostă jucătoare a Minaurului din sezonul 2014-2015, Camilla Herrem.

 

Pentru a înțelege dimensiunea victoriei cu o diferență de 8 goluri (cu o eficiență a atacurilor băimărencelor de 77%!), o subliniere: în actualul sezon EHF, Sola HK a trecut în tururile preliminare de Kuban Krasnodar (37-33 și 31-24) și Astrahanocika (36-25 și 20-27), câștigând apoi grupa A cu 6 victorii din 6 meciuri – în care le-a învins acasă și-n deplasare pe ES Besancon (Franța), Lokomotiva Zagreb (Croația) și Motherson Mosonmagyarovari (Ungaria).

 

Pentru Minaur Baia Mare au înscris: Lavko (9 goluri), Fujita și Popa (câte 6 goluri), Burlachenko (5 goluri), Laslo și Tănăsie (câte 4 goluri), Severin (3 goluri), Petruș (2 goluri), Polocoșer (1 gol). De la oaspete s-au remarcat: Deila (8 goluri), Sirum Novak (7 goluri) și Knutsen (6 goluri). Meciul retur se dispută pe 3 aprilie (de la ora 16 – ora Norvegiei), în Sala Sporturilor Stavanger din Sola (Norvegia), cu echipa băimăreană pornind cu prima șansă de calificare.

 

Atenție! Clubul norvegian vrea să umple tribunele (2.000 de spectatori) și a cerut firmelor să achite diverse sume de bani (1, 2, 5 sau 10 coroane / spectator), iar clubul le trimite factura în funcție de numărul de spectatori prezenți la meci. Practic, 2.000 de spectatori (capacitatea maximă a sălii) vor intra gratuit (un principiu/strategie numit/ă Kronekampen).

 

* Foto: @Sola HK

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here