STIMULENT FINANCIAR – Bonus de 2.500 de lei, pentru tot personalul sanitar cu risc de infectare cu noul coronavirus

0
310
Foto: Virgil Simonescu

STIMULENT DE RISC. Toate categoriile de personal sanitar în cazul cărora exista riscul să se infecteze cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) vor primi un stimulentul financiar lunar brut de 2.500 de lei, decizia Guvernului fiind oficializată prin Ordonanţă de Urgență. Banii vor fi plătiți sub formă de stimulent de risc prin Programul Operaţional Capital Uman, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene.

 

Cine primește acest surplus financiar lunar? Potrivit OUG: personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar (inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare şi personalul paramedical care transportă, evaluează, pune diagnostic şi tratează persoanele bolnave de COVID-19); personalul care oferă servicii de asistenta medicală comunitară, respectiv servicii de îngrijire medicală, activităţi de izolare şi monitorizare a persoanelor aflate in carantină; personalul din reţeaua de medicina legală implicat în manipularea şi efectuarea necropsiilor persoanelor decedate care au fost diagnosticate cu COVID-19.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here