SPRE PLAY-OUT, ÎNAINTE – Minaur Baia Mare, învinsă categoric la București, pe terenul liderului Ligii a II-a, rămâne pe locul 18

1
419

FOTBAL – LIGA A II-A. Duminică, 5 martie 2023, pe Stadionul Steaua din București, în meci contând pentru etapa a 18-a (penultima a sezonului regular)  din Liga a II-a fotbal, CSA Steaua București a învins, cu 3-0 (1-0), Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată la centru de Iulian Călin din Ștefănești (jud. Argeș – este arbitru de Liga I din 2013 și… președintele PNL Ștefănești și și-a anunțat candidatura în 2024 la funcția de primar al orașului), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 1 (Steaua) și 18 (Minaur).

 

Chiar dacă n-a mai câștigat din 11 noiembrie 2022, CSA Steaua a pornit din postura de favorită certă, întâlnind una dintre cele mai slabe echipe din Liga a II-a, clasată pe ante-penultimul loc și care n-a mai câștigat un meci în campioant din 23 octombrie 2022. Antrenorul Mihai Iosif a început partida cu următorul 11Avram – Alexe, – Iacob, Mondragon (cpt.), – Neacșu – Ivanovici, Donca, Gneba, Chinde – Rotar, Berisha. Două modificări față de partida precedentă, pierdută de băimăreni pe teren propriu cu Concordia Chiajna (0-1): Donca și Chinde în locul lui Dandea și Jarovic.

 

Meci clasic de liga a doua, cu foarte multe fragmentări, cu vizibile carențe tehnice și cu o podere pusă pe partea fizică în pofida celei tehnice. Băimărenii și-au depășit condiția, reușind să încheie repriza cu doar un gol primit și acela dintr-o eroare a portarului Avram, ieșit eronat la un corner (practic, în min. 29 a fost depășit în careul mic de Mihăescu, veteranul de 34 de ani, de profesie mijlocaș defensiv, dar folosit de Oprița pe postul de fundaș central, care a lovit balonul cu capul, greșit, dar norocos, acesta ricoșând din pumnii lui Avram în poartă), dar și în urma unei reprize foarte-foarte slabă a Stelei, care a părut lipsită de orice viziune tactică în atac, o echipă bătrânicioasă cu stilul de joc patentat de Halagian: Focul la ei!

 

Ritmul lent al Stelei este generat și de prezența în prima echipă a multor jucători “trecuți de prima tinerețe” (am căutat o formulare cât mai puțin ofensatorie), Oprița introducând pe teren un prim 11 cu o medie de vârstă foarte avansată pentru marea performanță: 27 de ani și 8 luni, o medie de vârstă scăzută de prezența portarului Dincă (18 ani) și a mijlocașului Bodișteanu (20 de ani), dar ridicată de Vali Bărbulescu (37 de ani), Adi Popa și Mihăescu (34 de ani), Beța (31 de ani), Chipirliu (30 de ani).

 

Tehnic și tactic, băimărenii au fost în prima repriză peste steliști (deși aceștia au dominat la capitolul posesie), având chiar ocazia egalării, prin Rotar, dacă tânărul jucător ar fi tras la poartă de la marginea careului mare în loc să simuleze un fault.

 

La pauză, antrenorul Iosif face trei schimbări, ca la hochei: intră Jarovic, Ciocan și Matei în locul lui Ivanovici, Donca și Rotar. O repriză mai bună decât prima, cu aceleași inerente greșeli tehnice, clasice fotbaliștilor din diviziile inferioare, însă parcă mai puțin numeroase decât în repriza de început și cu un ritm de joc ușor mai alert.

 

Minaur a reușit să țină scorul minim până spre finalul jocului, când, în min. 88, veteranul Adi Popa, metamorfozat cu trecerea anilor din Motoreta în Bicicleta, a interceptat o pasă în adâncime și a avansat singur până la mijlocul careului mare de unde l-a executat pe Avram: 2-0. La scurt timp, în minutele de prelungiri, iar Atanas Trică (introdus de Oprița în min. 73, în locul ugandezului Kayondo Mahadi Mahrez, adus în vară din Liga a III-a de la CSM Deva, înlocuit în urma unei accidentări) a marcat pentru 3-0, după o pasă excelentă de la David Matei, jucător încă junior (are 16 ani!), debutant în acest meci în Liga a II-a (a intrat pe tern în min. 90, cu 3 minute înainte de a pasa decisiv).

 

Steaua București – Minaur Baia Mare: 3-0 (1-0), au marcat Mădălin Mihăescu (min. 29), Adrian Popa (min. 88), Atanas Trică (min. 90+3).

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 18 (din 20 de echipe) și va juca în ultima etapă a sezonului regular pe teren propriu, în 11 martie, cu Gloria Buzău (loc 9 în momentul publicării articolului).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here