SPORT ȘI BANI PUBLICI – După o ședință tensionată, bugetul alocat clubului Minaur Baia Mare a fost majorat la 20 de milioane de lei

1
1606
Cătălin Cherecheș

MINAUR BAIA MARE. Convocată în regim de urgență în principal din cauza restanțelor salariale (din iulie, a precizat consilierul local Bogdan Hodorogea) ale sportivilor clubului Minaur Baia Mare, ședința forului deliberativ al urbei (Consiliul Local Baia Mare) s-a desfășurat tensionat, după un eșec survenit în urmă cu câteva zile, când rectificarea bugetară a eșuat fiind motivată prin nereguli în privința cheltuielilor făcute de managerii financiari ai clubului din bani publici.

 

Practic, mulți dintre aleșii locali au reclamat lipsa de transparență a cheltuirii banilor publici, care au dus la restanțe financiare pentru contractele sportivilor în pofida unei alocări de 16,2 milioane de lei în acest an.

 

Vineri, 19 noiembrie, s-a aprobat rectificarea bugetului Clubului Sportiv Minaur Baia Mare pe anul 2021, acesta fiind majorat cu 3,092 milioane de lei. Din acești bani, circa 100.000 de euro au fost prezentați ca provenind din sponsorizări, 1,5 milioane de lei provenind din bugetul local, restul provenind din estimări ale drepturilor alocate de FRH. Conform deciziei CL Baia Mare, 80% din această sumă (circa 2,5 milioane de lei) să fie destinată exclusiv pentru achitarea drepturilor salariale către sportivi.

 

Pentru o mai bună înțelegere, o precizare: Primăria Baia Mare nu are acești bani, așa că aceștia vor fi alocați clubului la momentul la care administrația îi va avea și vira clubului sportiv din subordine (însă ideea de bază este că e obligatoriu ca această sumă să fie repartizată/alocată, fiind o Hotărâre a Consiliului Local).

 

În urma acestei decizii, bugetul pe anul 2021 alocat clubului Minaur Baia Mare a ajuns la aproape 20 de milioane de lei (exact: 19.982.240 lei). Pentru comparație, în 2019 bugetul clubului municipalității a fost subvenționat cu 12,4 milioane de lei, iar în 2020 (deși a fost un an pandemic, cu o reducere substanțială a numărului de meciuri disputate) a avut un buget de peste 16,5 milioane de lei.

 

Clubul Minaur Baia Mare are 4 secții sportive active: handbal feminin și handbal masculin (echipe care activează în primul eșalon valoric), fotbal masculin (care activează în al treilea eșalon valoric) și automobilism (cu un singur sportiv).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here