SPAȚIU – ALDE se pregătește de intrarea în Coaliția pentru Maramureș, până atunci intră într-un spațiu nou din Millennium 3, clădirea municipalității

0
964
Cătălin Cherecheș și Cornelia Negruț

ÎNCHIRIERE. În Maramureș, falimentara politic filială județeană a ALDE a ajuns, sub „strălucita” conducere a fostei deputat Cornelia Negruț, într-un con de umbră, devenind, practic, invizibilă pe plan local – bine, asta n-a fost o lovitură insurmontabilă pentru cea care a condus spre dezastru ALDE Maramureș, Negruț repliindu-se într-un job bine plătit de stat, la Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) din Mioveni, care se plia ca o mănușă cu fostele ei meserii (funcționar în turismul de stat, vameș și decorator floral).

 

Lăsată de electorat în afara tuturor structurilor administrative importante din județ, fără reprezentare în Consiliul Județean sau Consiliul Local Baia Mare, întrecută până și de partidele „de apartament” PNȚCD, PER, UNPR sau mai nou-venita USR, ALDE vrea să se reconecteze la aparatele puterii administrative locale.

 

Pentru că în județ notorietatea e  minusculă (4.542 de voturi obținute la ultimele alegeri locale), cu doar doi primari în portofoliu (Giulești și Bogdan Vodă), ALDE Maramureș ar fi bătut palma cu primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, care pregătește o nouă alianță politică în vederea viitoarelor alegeri locale (Coaliția pentru Maramureș). Principiul e simplu și argumentat de ultimul exercițiu electoral, în care UNPR și PNȚCD au intrat în forul administrativ al județului prin alipirea la Coaliția pentru Baia Mare, adică exclusiv în baza notorietății edilului și a capitalului de imagine electorală al acestuia.

 

În consecință, au fost uitate animozitățile personale dintre Cherecheș și Negruț, iar primul pas e că ALDE va fi îndestulat cu un spațiu, bine situat (în Centrul Vechi al municipiului) și ieftin (ca orice spațiu închiriat de la o entitate de stat. Vineri, 30 martie, se va aproba închirierea către Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) filiala Maramureş a spaţiului P3 + P5 (cu suprafața  utilă totală de 65,94 mp), situat  în clădirea Millennium 3 din Piața Libertății nr. 15 din Baia Mare.

 

Contractul de închiriere va fi valabil o perioadă de 3 ani, până în data de  31.03.2021, cu posibilitatea prelungirii prin acordul părților, iar valoarea chiriei pe care ALDE o va plăti municipalității e modică, fiind stabilită conform Legea partidelor din 2006. Până acum, ALDE Maramureș îți desfășura activitatea într-un spațiu din Centrul Nou al municipiului Baia Mare, situat pe strada Culturii.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here