SOLUȚIE – Se montează panouri fotovoltaice pe fosta Întreprindere de Confecții Baia Mare, ca măsură de contracarare a exploziei prețurilor energiei

0
830

REDUCEREA COSTURILOR CU CONSUMUL DE ENERGIE. Explozia prețurilor energiei, repercutată direct asupra economiei (în multe cazuri la un nivel triplu față de aceeași perioadă a anului trecut) și, evident, a beneficiarului final, cetățeanul, încearcă să fie contracarată de multe dintre firmele maramureșene prin crearea unui sistem de producție în regim propriu a energiei necesare funcționării (câteva exemple: halele subsidiarei din Maramureș a firmei italiene Electro-Parts, fabrica de pe Valea Borcutului a producătorului de hrană pentru animale de companie BM Petfood Group, Păstrăvăria Alex din Mara etc.).

 

Cel mai recent exemplu de pe piața economică județeană este firma Confstar SA, care a semnat recent, cu producătorul de mobilă Taparo, un contract de închiriere a unei părți semnificative din unitatea de producție situată pe Bulevardul Republicii nr. 2 din Baia Mare.

 

Confstar a obținut certificatul de urbanism și va monta pe acoperișul clădirii panouri fotovoltaice, pentru a reduce costurile cu energia consumată în procesul de producție. În acest moment, în halele fostei Întreprinderi de Confecții Baia Mare, înființată în 1975, Confstar și-a restrâns activitatea de producție, închiriind foarte multe spații/hale (au circa 30 de chiriași). Firma Confstar este controlată de Elena Carmen Nicolaescu, fiica fostei directoare a fabricii din perioada privatizării.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here