SOLUȚIE – Clădiri din Baia Mare și Borșa, amenajate ca noi compartimente destinate pacienților infectați cu COVID-19

1
1617

COVID-19. Pentru a mai degreva personalul medical de la unității-suport Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr Nicolae Rușdea” și de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, administrația județului Maramureș vrea să suplimenteze locurile din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) repartizate celor infectați cu virusul SARS CoV-2 și ale celor destinate pacienților cu forme ușoare și medii a acestei afecțiuni prin reconversia (parțială și temporară) a două unități spitalicești.

 

Astfel numărul de paturi pentru pacienții pozitivi cu COVID-19 ar putea fi suplimentat prin amenajarea și dotarea cu 45 de paturi a fostei Secții de Recuperare Pediatrică (distrofici) III din Baia Mare (situată lângă spitalul-suport, fostul TBC), o altă soluție luată în calcul constând în transformarea corpului D3 al Spitalului din Borșa în compartiment-tampon, unde să se acorde îngrijiri pacienților cu forme ușoare și medii.

 

Deciziile au fost luate astăzi, 16 noiembrie, într-o conferință on-line a președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și a conducerii Direcției de Sănătate Publică Maramureș cu managerii unităților spitalicești din județ, aceștia precizând că există disponibilitatea asigurării personalului medical și auxiliar pentru noile compartimente.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here