SOLIDARITATE – Firma băimăreană Ramira se oferă să găzduiască 3 mame ucrainence cu copii, refugiați de război, în apartamentul de protocol al societății

0
1748

GEST. Conducerea firmei băimărene Ramira SA (ing. Karl Josef Heinrich – CEO – și Eduard Weber – COO) a decis să pună la dispoziția a 3 mame ucrainence cu copii, refugiați de război, apartamentul de protocol al societății. Imobilul, structurat ca un apartament cu condiții foarte bune de locuire, cu toate dotările necesare, este situat pe str. Vasile Lucaciu nr. 160, la intrarea în firma băimăreană.

 

De asemenea, Eduard Weber, directorul adjunct al societății băimărene, va suporta costurile de masă ale respectivelor familii, la cantina firmei, atât timp cât persoanele vor fi cazate în apartamentul de protocol. Ramira SA, unul dintre cei mai importanți furnizori de dispozitive de sudură (roboți industriali) pentru industria auto, este o firmă a grupului ceh Chropynská (din 2013) și se alătură maramureșenilor – cetățeni, antreprenori, ONG-iști, angajați în instituții ale statului – care se implică direct în criza umanitară din Ucraina.

 

Conform datelor anunțate de Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, de când a izbucnit invazia militară rusă asupra Ucrainei, aproximativ 677.000 de persoane s-au refugiat în ţările vecine (aproximativ jumătate dintre aceste persoane au ajuns în Polonia, circa 90.000 se află în Ungaria, iar alte câteva zeci de mii au ajuns în Republica Moldova, România şi Slovacia) – în ultimele 24 de ore, aproximativ 150.000 de ucraineni și-au părăsit țara, conform Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), războiul declanșat de Rusia lui Putin cauzând foarte repede consecințe umanitare semnificative.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here