SOLIDARITATE CU REFUGIAȚII UCRAINENI – EATON direcționează donațiile angajaților din România spre Santinela ASSOC

0
336

DEMERS. Încă din prima zi a conflictului din Ucraina, Santinela ASSOC a fost reactivată. Asistenți sociali din cadrul Asociației ASSOC și alți profesioniști implicați în gestionarea situațiilor de criză au reacționat imediat și au conturat un plan de acțiune pentru refugiații ucraineni ajunși în România.

 

Societatea civilă s-a alăturat demersurilor noastre, iar companiile cu care organizația colaborează în mod frecvent au răspuns apelului nostru de donații, ceea ce va permite Santinelei ASSOC să gestioneze în condiții bune o criză umanitară cu care România nu s-a mai confruntat de la al Doilea Război Mondial.

 

Nimeni n-ar fi crezut că într-o Europă modernă, se mai pot repeta scene din anii ’40, iar prin Vama de la Sighetu Marmației să intre în țară un copil pe a cărui jachetă mama i-a scris cu markerul numele, grupa sanguină și datele de identificare.

 

Pentru orice ONG, a oferi servicii sociale adaptate nevoilor persoanelor aflate într-o situație atât de dramatică precum cea actuală înseamnă o nevoie constantă de resurse umane și financiare, timp și multă dăruire pentru cauza refugiaților din Ucraina.

 

O dovadă sinceră de încredere a venit din partea Companiei EATON România, care și-a îndemnat angajații să doneze pentru susținerea acțiunilor umanitare pe care Asociația ASSOC le desfășoară la granița cu Ucraina. ASSOC Baia Mare a fost inclusă într-o listă importantă de asociații internaționale, cum este Crucea Roșie sau CRS/Caritas. Astfel, EATON , care are peste 2.600 de angajați în România – majoritatea în unitățile de producție din Sârbi și Bușag (Maramureș), s-a angajat să dubleze donațiile fiecărui membru al echipei ca să creeze un impact mai mare.

 

La Eaton credem că este de datoria noastră să sprijinim comunitățile noastre locale și pe cei care au nevoie. Asistăm la o criză umanitară teribilă care se dezvoltă ca urmare a conflictului din Ucraina și cu toții trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe cei afectați. Eaton a lansat un program prin  care  orice sumă donată de către angajații săi, către asociațiile caritabile alese, va fi donată și de către Eaton. Suntem mândri de colaborarea îndelungată pe care o avem cu ASSOC și, în mod firesc, a fost prima noastră alegere de a sprijini cu donații în timpul acestei crize umanitare, a declarat Pamela Pop, director general EATON Electro Producție.

 

EATON România face parte din sectorul electric al companiei și are o prezență constantă în comunitatea locală de mai mulți ani, unde a inițiat diverse campanii sociale, inclusiv în colaborare cu ASSOC.

 

Fondurile strânse astfel  vor fi direcționate pentru ajutorul de urgență al refugiaților ucraineni, adăpost, mâncare și alte nevoi pe care aceștia le au cât se află în România.

 

Suntem onorați și, totodată, determinați să ajutăm Ucraina și refugiații ucraineni, iar sprijinul venit din partea EATON ne responsabilizează și mai mult. Ne-am implicat din primul moment în această criză, iar printr-o colaborare cu UNICEF am sprijinit activarea primului Blue Dot din România, un mecanism în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina care funcționează 24 de ore din 24 la Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetul Marmației. Aici voluntari din ONG-urile locale și autorități oferă servicii de sprijin, consiliere socială și psihologică, respectiv ghidaj ucrainenilor care ajung în România, a declarat Florian Sălăjeanu, președinte Asociația ASSOC.

 

Toate aceste contribuții îndreptate spre refugiații din Ucraina sunt necesare pentru ca activitățile de suport să fie coerente și de lungă durată, iar orice sprijin pentru această cauză umanitară este oportun.

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here