SOLICITARE – Salvamontiștii maramureșeni vor ajuta la instruirea salvatorilor montani cu suport aero din Serbia

0
133

SALVAMONT. Salvamontiștii maramureșeni au fost solicitați să ajute la instruirea salavatorilor montani cu suport aero din Serbia. Acțiunea va avea loc în perioada 6-11 septembrie, în masivul Parâng, cu punct de operare aeromedical – Cheile Galbenului din Baia de Fier, a informat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

 

La acțiunea de pregătire a salvamontiștilor in Serbia participă instructorii DSU şi Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, precum și instructori salvatori montani din cadrul serviciilor Salvamont din Maramureş, Prahova și Gorj, Prahova.

 

În ultimii ani, salvamontiștii români au realizat paşi importanţi în acest domeniu și au obținut rezultate remarcabile în salvarea montană cu suport aero, astfel că acum au fost solicitați să iniţieze şi să pregătească primii salvatori aero străini.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here